
Tranebær- og eplepai I
oppskrift på cranberrypei med friske epler og tranebær. perfekt som dessert eller kake til høytiden. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 (23 cm) dyp paibunn
- 2. 6 epler - skrellet, kjernet og hakket
- 3. 1 (340 gram) pakke ferske tranebær, grovhakket
- 4. 1 ½ kopper hvitt sukker
- 5. ⅓ kopp hurtigkokende tapioka
- 6. 1 ½ kopper hvetemel
- 7. ¾ kopp brunt sukker, pakket
- 8. 1 teskje malt kanel
- 9. ½ teskje salt
- 10. ⅔ kopp usaltet smør
- 11. 1 egg, lett pisket
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Vend paibunnen opp ned over en annen paiform av samme størrelse. Dette vil forhindre at bunnen krymper inn i formen. Stek i denne posisjonen i 10 minutter, til den er delvis stekt. Vend den riktig vei opp, og fjern den ekstra paiformen fra innsiden av bunnen.
- 22. I en stor bolle, bland epler, tranebær og sukker. Dekk til, og la det stå i ca. 20 minutter. Bland inn tapioca, og la det stå i 15 til 20 minutter, til tapioca har absorbert fruktsaften. Fordel fyllet jevnt i den delvis stekte paibunnen.
- 33. I en middels stor bolle, bland mel, brunt sukker, kanel, salt og smør. Arbeid inn blandingen med fingertuppene til den blir smuldrete. Fordel smuldret over eple- og tranebærfyllet. Pensle den eksponerte paibunnen med lett pisket egg.
- 44. Plasser paien på et bakepapirkledd stekebrett for å fange opp eventuelle drypp. Stek i 45 til 60 minutter på nederste rille i den forvarmede ovnen, eller til eplene er møre når de testes med en trepinne.