Tranebær- og eplepai I

Tranebær- og eplepai I

oppskrift på cranberrypei med friske epler og tranebær. perfekt som dessert eller kake til høytiden. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 (23 cm) dyp paibunn
  • 2. 6 epler - skrellet, kjernet og hakket
  • 3. 1 (340 gram) pakke ferske tranebær, grovhakket
  • 4. 1 ½ kopper hvitt sukker
  • 5. ⅓ kopp hurtigkokende tapioka
  • 6. 1 ½ kopper hvetemel
  • 7. ¾ kopp brunt sukker, pakket
  • 8. 1 teskje malt kanel
  • 9. ½ teskje salt
  • 10. ⅔ kopp usaltet smør
  • 11. 1 egg, lett pisket

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Vend paibunnen opp ned over en annen paiform av samme størrelse. Dette vil forhindre at bunnen krymper inn i formen. Stek i denne posisjonen i 10 minutter, til den er delvis stekt. Vend den riktig vei opp, og fjern den ekstra paiformen fra innsiden av bunnen.
  2. 22. I en stor bolle, bland epler, tranebær og sukker. Dekk til, og la det stå i ca. 20 minutter. Bland inn tapioca, og la det stå i 15 til 20 minutter, til tapioca har absorbert fruktsaften. Fordel fyllet jevnt i den delvis stekte paibunnen.
  3. 33. I en middels stor bolle, bland mel, brunt sukker, kanel, salt og smør. Arbeid inn blandingen med fingertuppene til den blir smuldrete. Fordel smuldret over eple- og tranebærfyllet. Pensle den eksponerte paibunnen med lett pisket egg.
  4. 44. Plasser paien på et bakepapirkledd stekebrett for å fange opp eventuelle drypp. Stek i 45 til 60 minutter på nederste rille i den forvarmede ovnen, eller til eplene er møre når de testes med en trepinne.