Semi-søt sjokoladekake med vaniljekremfyll

Semi-søt sjokoladekake med vaniljekremfyll

oppskrift på en deilig semi-søt sjokoladekake med kremet vaniljefyll, perfekt for fest eller helgekos

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 6 unser semisøt sjokolade, hakket
  • 3/4 kopp allsidig mel
  • 3/4 kopp kake-mel
  • 1/2 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje grovt kosher-salt
  • 1 3/4 kopper (pakket) mørkebrunt sukker
  • 6 spiseskjeer (3/4 stykke) usaltet smør, romtemperert
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 store egg
  • 3/4 kopp kulturmelk
  • 1 teskje uaromatisk gelatin
  • 1 1/2 kopper avkjølt piskefløte, delt
  • 1/4 kopp melis
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 kopp tung kremfløte
  • 2/3 kopp lys mais sirup
  • 18 unser semisøt sjokolade, hakket
  • Ekstra melis

Fremgangsmåte

  1. 1For kaken: Forvarm ovnen til 160°C. Smør tre 20 cm store kakeformer med 4 cm høye sider. Legg bakepapir i bunnen av formene; smør bakepapiret. Plasser sjokoladen i en metallbolle som settes over en kjele med småkokende vann. Rør til den er smeltet og glatt. Sikt hvetemel og de neste 4 ingrediensene i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk sammen brunt sukker, smør og vanilje i en stor bolle til det er godt blandet (blandingen vil være smuldrete). Tilsett egg, ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn den varme, smeltede sjokoladen. Bland inn de tørre ingrediensene i to omganger, vekselsvis med kulturmelk i én omgang. Fordel røren jevnt i de forberedte formene. Stek kakene til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 23 minutter. La kakene avkjøle i formene i 10 minutter. Vend kakene ut på en rist og fjern bakepapiret. La kakene avkjøle helt. (Kan lages én dag i forveien. Pakk kakene inn i plastfolie og oppbevar i romtemperatur.)
  2. 2Forvarm ovnen til 160°C. Smør tre 20 cm store kakeformer med 4 cm høye sider. Legg bakepapir i bunnen av formene; smør bakepapiret. Plasser sjokoladen i en metallbolle som settes over en kjele med småkokende vann. Rør til den er smeltet og glatt.
  3. 3Sikt hvetemel og de neste 4 ingrediensene i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk sammen brunt sukker, smør og vanilje i en stor bolle til det er godt blandet (blandingen vil være smuldrete). Tilsett egg, ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn den varme, smeltede sjokoladen. Bland inn de tørre ingrediensene i to omganger, vekselsvis med kulturmelk i én omgang. Fordel røren jevnt i de forberedte formene.
  4. 4Stek kakene til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 23 minutter. La kakene avkjøle i formene i 10 minutter. Vend kakene ut på en rist og fjern bakepapiret. La kakene avkjøle helt. (Kan lages én dag i forveien. Pakk kakene inn i plastfolie og oppbevar i romtemperatur.)
  5. 5For kremfyll: Ha 2 ss kaldt vann i en liten bolle. Strø gelatin over og la det stå i 10 minutter for å myke opp. Kok opp 1/2 kopp krem i en tykk liten kjele. Tilsett den varme kremen i den myke gelatinblandingen og rør til den er oppløst. Sett i kjøleskapet til den er helt avkjølt, og pisk ofte, ca. 5 minutter. Ha resten av den kalde kremen, melis og vaniljeekstrakt i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk til det dannes myke topper. Tilsett gelatinblandingen og pisk til det dannes stive topper.
  6. 6Ha 2 ss kaldt vann i en liten bolle. Strø gelatin over og la det stå i 10 minutter for å myke opp.
  7. 7Kok opp 1/2 kopp krem i en tykk liten kjele. Tilsett den varme kremen i den myke gelatinblandingen og rør til den er oppløst. Sett i kjøleskapet til den er helt avkjølt, og pisk ofte, ca. 5 minutter.
  8. 8Ha resten av den kalde kremen, melis og vaniljeekstrakt i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk til det dannes myke topper. Tilsett gelatinblandingen og pisk til det dannes stive topper.
  9. 9Plasser en kake på en 20 cm rund pappskive eller bunnen av en terteform. Fordel halvparten av fyllet over. Legg på den andre kaken. Fordel resten av fyllet over. Legg på den tredje kaken. Sett kaken i kjøleskapet på pappskiven i 3 timer.
  10. 10Plasser en kake på en 20 cm rund pappskive eller bunnen av en terteform. Fordel halvparten av fyllet over. Legg på den andre kaken. Fordel resten av fyllet over. Legg på den tredje kaken. Sett kaken i kjøleskapet på pappskiven i 3 timer.
  11. 11For ganache: Kok opp krem og mais sirup i en tykk liten kjele. Ta av varmen. Tilsett sjokoladen og visp til den er glatt. La avkjøle. Plasser kaken på en rist over et stort, opphøyet bakebrett. Fordel halvparten av ganachen over toppen og sidene av kaken. Sett kaken i kjøleskapet i 1 time. Varm opp resten av ganachen i en liten kjele over lav varme til den er lunkent, og visp ofte. Hell ganachen over den kalde kaken, og fordel den jevnt over topp og sider. Sett i kjøleskapet til ganachen er stivnet, ca. 1 time. (Kan lages én dag i forveien. Oppbevar kaldt.)
  12. 12Kok opp krem og mais sirup i en tykk liten kjele. Ta av varmen. Tilsett sjokoladen og visp til den er glatt. La avkjøle.
  13. 13Plasser kaken på en rist over et stort, opphøyet bakebrett. Fordel halvparten av ganachen over toppen og sidene av kaken. Sett i kjøleskapet i 1 time. Varm opp resten av ganachen i en liten kjele over lav varme til den er lunkent, og visp ofte. Hell ganachen over den kalde kaken, og fordel den jevnt over topp og sider. Sett i kjøleskapet til ganachen er stivnet, ca. 1 time. (Kan lages én dag i forveien. Oppbevar kaldt.)
  14. 14Klipp ut papirhjerter i ulike størrelser og plasser dem oppå kaken. Sikt melis over. Løft forsiktig hjertene av kaken og server umiddelbart.
  15. 15Klipp ut papirhjerter i ulike størrelser og plasser dem oppå kaken. Sikt melis over. Løft forsiktig hjertene av kaken og server umiddelbart.