Peanøttsmør Nanaimo-kake (Canada)

Peanøttsmør Nanaimo-kake (Canada)

oppskrift på peanut butter nanaimo bar, en klassisk kanadisk dessert med peanøttsmør, kjeksbunn, og sjokoladetrekk. perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1/2 kopp usaltet smør (1 stang)
  • 1/4 kopp sukker
  • 1/3 kopp kakao
  • 1 stort egg, pisket
  • 1 3/4 kopper grahamkjeks-smuler
  • 1 kopp revet søtet kokosnøtt
  • 1/2 kopp finhakkede skåldede mandler
  • 1/3 kopp usaltet smør, myknet
  • 1/3 kopp peanøttsmør
  • 1/2 kopp melis
  • 113 gram semi-søt sjokolade, hakket
  • 2 spiseskjeer usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Kle en 20 x 20 cm ildfast form eller en langpanne med aluminiumsfolie, med lange flapper som henger over hver kant.
  3. 3For kokien: Ha smøret i en varmebestandig middels stor bolle. Kok opp en kjele med omtrent en tomme vann og la det småkoke på middels-lav varme. Sett bollen over, men ikke i kontakt med, vannet. Når smøret er smeltet, tilsett sukker og kakao, og rør for å blande. Tilsett egget og kokien, og rør konstant med en visp til det er lunt å ta på og litt tyktflytende (det skal ha omtrent samme konsistens som varm fudge), ca. 6 minutter. Ta av varmen og rør inn graham-kjeks, kokos og nøtter. Trykk deigen godt ned i den forberedte formen. (Sett til side kjelen med vann til å smelte sjokoladen i senere.)
  4. 4For fyllet: Pisk smør, peanøttsmør og melis sammen i en middels bolle med en elektrisk mikser til det er lyst. Fordel over kokien og sett i fryseren mens du lager sjokoladetrekket.
  5. 5For glasuren: Ha sjokolade og smør i en middels varmebestandig bolle, og sett over nesten kokende vann. Rør av og til til det er smeltet og jevnt. Ta av varmen og la det avkjøle litt. (Alternativt kan du ha sjokolade og smør i en mikrobølgeovnsikker bolle. Smelt på 50 % effekt i mikrobølgeovnen til det er mykt, ca. 1 minutt. Rør, og varm videre til det er helt smeltet, ca. 1 minutt til.) Når det er avkjølt, men fortsatt flytende, hell sjokoladetrekket over den avkjølte peanøttsmørlaget og jevn ut forsiktig med en slikkepott. Sett i fryseren i 30 minutter.
  6. 6For å servere: Ta ut av fryseren og la stå i romtemperatur i 5 minutter. Dra opp kaken med aluminiumsfolie-flappene og overfør den til et skjærebrett. Skjær i 2,5 cm store firkanter med en skarp kniv. Server kald eller i romtemperatur.