Bakla-kvadrater og iskrem

Bakla-kvadrater og iskrem

Lær hvordan du lager deilige bakla-squares kombinert med kremete iskrem. Perfekt for sommerens hygge eller som en søt avslutning på måltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 3 (13 x 17 tommers) ark med filodeig
  • 4 spiseskjeer smeltet smør
  • 1 kopp sukker
  • 2 spiseskjeer kanel
  • 1/2 kopp finhakkede valnøtter
  • 1 pint vaniljeis med vaniljebønner
  • Honning, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Smør et bakepapirkledd stekebrett. Legg et lag med filodeig oppå, og pensle eller bruk en sprayflaske til å spraye med smør.
  3. 3Bland sukker og kanel, og strø et lag over deigen – bruk 1/3 kopp sukker.
  4. 4Gjenta med to lag til av filodeig, og topp med finhakkede valnøtter.
  5. 5Kutt deigen i 7,5 cm store kvadrater med en skarp kniv.
  6. 6Dekk deigen med et nytt lag bakepapir og et nytt stekebrett.
  7. 7Sett deigen i den varme ovnen og stek i 15 minutter, eller til de er gylne.
  8. 8Server de varme kvadratene med iskrem og en skje honning.