Bakla-kvadrater og iskrem
Lær hvordan du lager deilige bakla-squares kombinert med kremete iskrem. Perfekt for sommerens hygge eller som en søt avslutning på måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 3 (13 x 17 tommers) ark med filodeig
- 4 spiseskjeer smeltet smør
- 1 kopp sukker
- 2 spiseskjeer kanel
- 1/2 kopp finhakkede valnøtter
- 1 pint vaniljeis med vaniljebønner
- Honning, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Smør et bakepapirkledd stekebrett. Legg et lag med filodeig oppå, og pensle eller bruk en sprayflaske til å spraye med smør.
- 3Bland sukker og kanel, og strø et lag over deigen – bruk 1/3 kopp sukker.
- 4Gjenta med to lag til av filodeig, og topp med finhakkede valnøtter.
- 5Kutt deigen i 7,5 cm store kvadrater med en skarp kniv.
- 6Dekk deigen med et nytt lag bakepapir og et nytt stekebrett.
- 7Sett deigen i den varme ovnen og stek i 15 minutter, eller til de er gylne.
- 8Server de varme kvadratene med iskrem og en skje honning.