
Cherry Cheesecake-muffins
Lær hvordan du lager deilige cherry cheesecake muffins med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller søtt innslag til kaffen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 boks fuktig hvit kakeblanding
- 2. 8 unser kremost, myknet
- 3. 1/2 kopp rømme
- 4. 2 egg
- 5. 1/4 kopp pluss 1/2 kopp sukker
- 6. 2 kopper knuste grahamkjeks (knust med kjevle)
- 7. 6 spiseskjeer smør, smeltet
- 8. 1/4 kopp kirsebærsyltetøy
- 9. 8 unser kremost, myknet
- 10. 1/4 kopp sukker
- 11. 1 egg
- 12. 1/2 teskje ferskpresset sitronsaft
Fremgangsmåte
- 11. Smør en muffinsform med 12 former lett og sett den til side. Forvarm ovnen til 175°C.
- 22. For å lage røren, bland i en stor bolle kakeblanding, myknet kremost, rømme, egg og 1/4 kopp sukker. Pisk på middels hastighet i 3 minutter.
- 33. For å lage bunnen, bland knuste grahamkjeks, 1/2 kopp sukker og smeltet smør i en liten bolle. Sett til side.
- 44. I en mindre bolle, pisk sammen alle ingrediensene til ostefyllingen til den er jevn. Sett til side.
- 55. Fordel halvparten av grahamkjeksblandingen i de 12 muffinsformene og trykk lett ned i bunnen. Fyll koppene helt opp med muffinsrøre. Legg 1 teskje kirsebærsyltetøy på toppen av røren, og bruk en teskje til å forsiktig blande syltetøyet inn i røren.
- 66. Med baksiden av en skje dyppet i vann (for å unngå at den setter seg fast), lag en fordypning i røren og topp med en liten klatt av fyllet for å dekke kirsebærsyltetøyet. Strø resten av grahamkjeksblandingen over muffinsene. Stek i 25 til 30 minutter. La dem avkjøle i 10 minutter før du tar muffinsene ut av formen.