
Sitron- og valmuebiscotti
oppskriften på lemon poppy seed biscotti er perfekt for en søt og sprø småkake. enkel å lage, ideell til kaffepausen eller som gave.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 1/2 kopp finhakkede mandler
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/2 teskje natron
- 1 ss sitronskall
- 3 ss valmuefrø
- 1 egg
- 2 eggehviter
- 1 teskje sitronekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 2Bland mel, sukker, malte mandler, bakepulver og natron.
- 3Bland sitrusskall, valmuefrø, egg, eggehviter og sitronekstrakt. Tilsett de tørre ingrediensene og bland godt. Form deigen til to avlange ruller.
- 4Legg rullene på det forberedte stekebrettet. Stek ved 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i 30 minutter. La dem avkjøle litt, og skjær deretter diagonalt i skiver på ca. 1,5 cm tykkelse. Stek skivene i ytterligere 8–10 minutter til de er tørre. La dem avkjøle helt, og oppbevar i en lufttett beholder.