Bittermelon og svartbønnesaus med okse
oppskrift på bitter melon og black bean sauce beef, en smakfull rett med asiatisk inspirasjon. enkel å lage og perfekt for en sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Isbiter
- 1 bitter melon, frøet og skåret i skiver
- 2 teskjeer soyasaus, delt
- 2 teskjeer maisstivelse, delt
- 1/4 teskje natron
- 170 gram storfekjøtt, skåret i skiver
- 1 spiseskje olje
- 1 teskje olje
- 1/2 løk, skivet
- 2 hvitløksfedd
- 1 spiseskje fersk ingefær, hakket
- 1 spiseskje svart bønnesaus
- 1 spiseskje østerssaus
- 1 klype hvitt sukker, eller etter smak
- 3/4 kopp vann
- 1 teskje vann
- salt etter smak
Fremgangsmåte
- 1Fyll en bolle med is; tilsett nok saltet vann til å lage et isbad. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok den bitre melonen i det kokende vannet til den er mør, men fortsatt fast, ca. 2 minutter; sil melonen. Legg melonen i isbadet; la den ligge til bitterheten er ute, ca. 1 time. Sil av melonen.
- 2Visp sammen 1 teskje soyasaus, 1 teskje maisstivelse og natron i en bolle. Tilsett storfe og vend godt slik at det blir jevnt dekket. Mariner i kjøleskapet i 1 time.
- 3Varm opp wok eller en stor stekepanne på høy varme til den begynner å ryke. Tilsett 1 spiseskje olje. Legg storfe jevnt utover bunnen av woken; kok til den er brunet, ca. 2 minutter på hver side. Ta ut storfe. Hell i 1 teskje olje; la den varme opp. Tilsett løk, hvitløk og ingefær; kok og rør til det dufter, ca. 30 sekunder. Rør inn den bitre melonen; kok til det er godt blandet, ca. 1 minutt.
- 4Rør inn svartbønnesaus i melongryten. Rør inn resten av soyasausen, østerssaus og sukker. Hell i ¾ kopp vann; dekk til og la det småkoke til smakene har blandet seg, 2–3 minutter. Fjern lokket og rør inn resten av maisstivelsen og 1 teskje vann, og rør til det tykner.