
Rostet rotgrønnsakssuppe med grillede ostekroutoner
Lær hvordan du lager en smakfull ovnsbakt rotgrønnsakssuppe toppet med grillede ostekrustonger. En perfekt høst- eller vinteroppskrift som varmer kroppen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 mellomstore søtpoteter, skrelt og kuttet i 5 cm store biter
- 2. 2 store gulrøtter, skrelt og kuttet i store biter
- 3. 2 pastinakker, skrelt og kuttet i store biter
- 4. 1 mellomstor sellerirot, skrelt og kuttet i biter
- 5. Ekstra jomfru olivenolje, til rikelig drypping
- 6. Salt og nykvernet svart pepper
- 7. Nykvernet muskatnøtt
- 8. 1 fedd hvitløk*
- 9. 4 kopper kylling- eller grønnsaksbuljong
- 10. En liten dæsj honning
- 11. En liten dæsj hot sauce
- 12. 4 skiver tykt skåret hvitt brød av god kvalitet
- 13. 4 skiver deli-skåret, på den tykkere siden, skarp gul cheddar
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 22. I en stekepanne, vend potetene, gulrøttene, pastinakken og selleriroten i akkurat nok ekstra virgin olivenolje til å dekke, og krydre med salt, pepper og muskatnøtt. Stek grønnsakene til de er møre og har karamelliserte kanter, ca. 40 til 45 minutter.
- 33. Kjør grønnsakene til puré i porsjoner sammen med buljongen, og overfør til en kjele. Krydre suppen med honning og hot sauce etter smak. Avkjøl og oppbevar til forberedelse.
- 44. For å varme opp: Varm opp på middels varme.
- 55. Til ostesmørbrødene: Forvarm ovnen. På kvelden du ønsker å servere suppen, legg et avkjølingsrist over et stekebrett og lag to ostesmørbrød ved å bruke to skiver brød og to skiver ost per smørbrød. Skjær hvert smørbrød i ni små smørbrød og legg dem med god plass mellom hver på stekebrettet. Pensle sidene og toppen av hvert smørbrød med matlagingsspray. Stek i den varme ovnen til de er gylne og osten har smeltet. Legg noen krutonger av smørbrødene i hver bolle med suppe.