Bananbrød

Bananbrød

Lær hvordan du lager det perfekte bananbrødet med denne enkle oppskriften. Ideell til frokost eller som en søt snack, med steg-for-steg veiledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp hvetemel, pluss 2 spiseskjeer allsidig mel
  • 2. 1/4 teskje natron
  • 3. En klype salt
  • 4. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 5. 1/4 kopp lyst eller mørkt brunt sukker
  • 6. 1 stort eggeplomme
  • 7. 1/2 kopp most banan
  • 8. 1 spiseskje melk
  • 9. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 10. 1/4 kopp hakkede valnøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser en kakeutstikker, en Mason-krukke-ring eller en ring laget av aluminiumsfolie inne i slowcooker’en. Smør en mini brødform på 5 tommer og sett til side.
  2. 22. Visp sammen mel, natron og salt i en liten bolle. Tilsett olje, brunt sukker, eggeplomme, banan, melk og vanilje, og rør forsiktig til melblandingen er jevnt fordelt. Vend inn nøtter.
  3. 33. Skrap røren over i den forberedte brødformen. Plasser brødformen oppå ringen i slowcooker’en.
  4. 44. Legg papirhåndklær, fortsatt sammenfoldet og eventuelt brettet, over toppen av slowcooker’en. Dekk til og kok på høy varme i 2 timer. Når en kakepinne stukket inn i midten av brødet kommer ut ren, er brødet ferdigkokt. Hvis den ikke gjør det, fortsett å koke i ytterligere 30 minutter.
  5. 55. Fjern forsiktig brødformen fra slowcooker’en. Bruk en kniv rundt innsiden av brødformen for å løsne brødet, og snu det ut på en rist for avkjøling. Server varmt eller i romtemperatur.