
Bananbrød
Lær hvordan du lager det perfekte bananbrødet med denne enkle oppskriften. Ideell til frokost eller som en søt snack, med steg-for-steg veiledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp hvetemel, pluss 2 spiseskjeer allsidig mel
- 2. 1/4 teskje natron
- 3. En klype salt
- 4. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 5. 1/4 kopp lyst eller mørkt brunt sukker
- 6. 1 stort eggeplomme
- 7. 1/2 kopp most banan
- 8. 1 spiseskje melk
- 9. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 10. 1/4 kopp hakkede valnøtter
Fremgangsmåte
- 11. Plasser en kakeutstikker, en Mason-krukke-ring eller en ring laget av aluminiumsfolie inne i slowcooker’en. Smør en mini brødform på 5 tommer og sett til side.
- 22. Visp sammen mel, natron og salt i en liten bolle. Tilsett olje, brunt sukker, eggeplomme, banan, melk og vanilje, og rør forsiktig til melblandingen er jevnt fordelt. Vend inn nøtter.
- 33. Skrap røren over i den forberedte brødformen. Plasser brødformen oppå ringen i slowcooker’en.
- 44. Legg papirhåndklær, fortsatt sammenfoldet og eventuelt brettet, over toppen av slowcooker’en. Dekk til og kok på høy varme i 2 timer. Når en kakepinne stukket inn i midten av brødet kommer ut ren, er brødet ferdigkokt. Hvis den ikke gjør det, fortsett å koke i ytterligere 30 minutter.
- 55. Fjern forsiktig brødformen fra slowcooker’en. Bruk en kniv rundt innsiden av brødformen for å løsne brødet, og snu det ut på en rist for avkjøling. Server varmt eller i romtemperatur.