
Peanøttsmør- og fudgebrownies med saltede peanøtter
Lær hvordan du lager deilige peanut butter and fudge brownies med saltede peanøtter. Perfekt som dessert eller søtt småsnacks. Enkle steg for en smakfull kake.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 3/4 kopp (1 1/2 staver) usaltet smør
- 200 gram bittersøt eller halv-søt sjokolade, hakket
- 85 gram usøtet sjokolade, hakket
- 1 1/2 kopper sukker
- 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 1/4 teskje salt
- 4 store egg
- 1 kopp hvetemel
- 1 kopp ristet, saltet peanøtter, grovhakket
- 1 kopp peanøttsmør med biter (ikke bruk naturlig eller gammeldags)
- 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, delt, romtemperert
- 3/4 kopp melis
- 1/8 teskje salt
- 1/8 teskje malt muskatnøtt
- 1 spiseskje hel melk
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 200 gram bittersøt eller halv-søt sjokolade, hakket
Fremgangsmåte
- 1For brownies: Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 160°C. Kle en metallform på 33x23x5 cm med folie, la det være lang overheng; smør folien. Ha 170 g smør i en stor, tykk kjele. Tilsett begge sjokoladene; rør over lav varme til det er glatt. Ta av varmen. Visp inn sukker, vanilje og salt, deretter egg, ett om gangen. Vend inn melet, deretter nøtter. Fordel røren i den forberedte formen. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut med fuktige smuler, ca. 30 minutter. Sett formen på en rist og avkjøl.
- 2Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 160°C. Kle en metallform på 33x23x5 cm med folie, la det være lang overheng; smør folien.
- 3Ha 170 g smør i en stor, tykk kjele. Tilsett begge sjokoladene; rør over lav varme til det er glatt. Ta av varmen. Visp inn sukker, vanilje og salt, deretter egg, ett om gangen. Vend inn melet, deretter nøtter. Fordel røren i den forberedte formen. Stek til en tester satt inn i midten kommer ut med fuktige smuler, ca. 30 minutter. Sett formen på en rist og avkjøl.
- 4For glasur og ganache: Bruk en elektrisk mikser, pisk peanøttsmør og 60 g smør i en middels bolle til det er godt blandet. Pisk inn melis, salt og muskatnøtt, deretter melk og vanilje. Fordel glasuren over brownies. Rør sjokolade og 60 g smør i en liten, tykk kjele over lav varme til det er glatt. Fordel ganachen jevnt over glasuren; spre den ut. Sett kaldt til den har stivnet, ca. 1 ½ time. Kan lages dagen i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 5Bruk en elektrisk mikser, pisk peanøttsmør og 60