
Italiensk kremost- og ricottakake
Lær hvordan du lager en deilig italiensk kremost- og ricottaostekake. En myk og smakfull dessert som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 2 pakker kremost (8 unser), myknet
- 1 beger ricottaost (16 unser)
- 1 ½ kopper hvitt sukker
- 4 egg
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 3 ss maisstivelse
- 3 ss mel
- ½ kopp smør, smeltet og avkjølt
- 1 pint rømme
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en springform lett.
- 2Bland kremost og ricottaost i en bolle til det er godt blandet. Rør inn sukker, egg, sitronsaft, vanilje, maisenna, mel og smør. Til slutt rører du inn rømmen. Hell blandingen i den forberedte springformen.
- 3Stek i den forvarmede ovnen i 1 time; slå av ovnen og la kaken stå i ovnen i ytterligere 1 time. La den avkjøle helt i kjøleskapet før servering.