Frossen sitronmousse

Frossen sitronmousse

oppskrift på en forfriskende frozen lemon mousse. perfekt som en lett dessert på varme sommerdager, enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 8 til 10 sitroner
  • 2. 2 kopper sukker
  • 3. 8 store eggeplommer, pluss 2 hele egg
  • 4. 1 kopp (2 staver) usaltet smør, kuttet i biter
  • 5. 1 ½ kopper pluss 2 spiseskjeer kremfløte, kald
  • 6. Sukkersyrnet sitrusskall, oppskrift følger
  • 7. 1 beholder (8 unser) crème fraîche

Fremgangsmåte

  1. 11. Forbered isbad i en stor bolle. Press saften av 1 sitron; sett til side. Press saften av ytterligere sitroner for å få 1 kopp. Lag sitronkrem: Ha 1 kopp sitronsaft, sukker, eggeplommer, hele egg og smør i en kjele; visp for å blande. Kok opp over middels varme, visp konstant til det begynner å koke, ca. 7 minutter.
  2. 22. Sil kremen gjennom en finmasket sil over en bolle som står i et isbad. Rør av og til til den er avkjølt; fjern fra isbadet. Legg plastfolie direkte på overflaten av kremen; oppbevar i kjøleskapet i minst 1 time og opptil 3 dager.
  3. 33. Ha 1 ½ kopp kaldt kremfløte i en stor bolle; visp til myke topper dannes. Sett til side ½ kopp sitronkrem til saus; tilsett resten av sitronkremen i den piskede kremen. Vend forsiktig til det er godt blandet.
  4. 44. Plasser en 20 cm non-stick springform i en bakeplate. Overfør moussen til springformen. Sett i fryseren på bakeplaten til den er fast, minst 4 timer.
  5. 55. Sil kandisert sitronzest; sett til side sirupen. Visp ⅓ kopp sirup, den reserverte ½ kopp sitronkrem og saften av 1 sitron i en liten bolle. Ta den frosne moussen ut av fryseren og la den tine i 4–5 minutter. I mellomtiden, visp crème fraîche og de resterende 2 spiseskjeene krem i en middels bolle til myke topper dannes. Fjern sidene av springformen. Skjær moussen i skiver og legg på tallerkener. Skje sitronsaus rundt moussen; topp med crème fraîche. Pynt med kandisert zest; server.
  6. 66. Kandisert sitronzest:
  7. 77. 4 sitroner, godt vasket
  8. 88. 2 kopper sukker
  9. 99. 1 kopp kaldt vann
  10. 1010. Skrell sitronene med en grønnsaksskrubber, og hold på lange stykker. Fjern det hvite pithet med en liten skarp kniv. Kutt i tynne julienne-strimler med en veldig skarp kniv. Legg julienne-zesten i en liten bolle; dekk med kokende vann. La stå i 30 minutter; sil av.
  11. 1111. Kok opp sukker og det kalde vannet i en liten kjele over middels høy varme. Når sukkeret er helt oppløst, tilsett julienne-zesten, reduser varmen til middels-lav, og kok i 10 minutter. Fjern fra varmen, dekk til, og la stå over natten. Oppbevar zesten i sirupen i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 2 uker.