Polske aprikosfylte småkaker

Polske aprikosfylte småkaker

Lær hvordan du lager deilige polske aprikosfylte småkaker. En enkel oppskrift som passer til enhver anledning, med steg-for-steg instrukser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 2 1/4 kopper hvetemel
  • 1/2 teskje salt
  • 225 g kremost, myknet
  • 2 stikker (1 kopp) usaltet smør, myknet
  • 1 stort egg, lett pisket med 2 teskjeer vann til eggevaske
  • 1 3/4 kopper grovhakkede tørkede aprikoser (ca. 280 g)
  • 1/2 kopp gule rosiner
  • 2/3 kopp mild honning
  • 1/4 kopp søt appelsinmarmelade
  • 1/2 teskje kanel
  • 1 kopp vann
  • Spesialutstyr: bakepapir
  • Pynt: melis

Fremgangsmåte

  1. 1Lag deig: Visp sammen mel og salt i en bolle til det er godt blandet. Pisk kremost og smør i en stor bolle med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det er lyst og kremaktig, ca. 3 minutter i en kjøkkenmaskin (helst utstyrt med en paddle-tilkobling) eller 6 minutter med håndmikser. Senk hastigheten på mikseren til lav, og tilsett melblandingen, og bland bare til det er akkurat kombinert. Del deigen i 4 like store deler og pakk hver inn i plastfolie. La den hvile i kjøleskapet til den er fast, ca. 1 ½ time.
  2. 2Visp sammen mel og salt i en bolle til det er godt blandet.
  3. 3Pisk kremost og smør i en stor bolle med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det er lyst og kremaktig, ca. 3 minutter i en kjøkkenmaskin (helst utstyrt med en paddle-tilkobling) eller 6 minutter med håndmikser. Senk hastigheten på mikseren til lav, og tilsett melblandingen, og bland bare til det er akkurat kombinert.
  4. 4Del deigen i 4 like store deler og pakk hver inn i plastfolie. La den hvile i kjøleskapet til den er fast, ca. 1 ½ time.
  5. 5Lag fyllet mens baksten hviler: Kok aprikoser, rosiner, honning, marmelade, kanel og vann i en tykk kjele på 2 til 3 liter over moderat varme, under omrøring. Senk varmen og la det småkoke, under omrøring, til tørket frukt er myknet og blandingen er tykk, ca. 10 minutter. Overfør til en liten bolle og avkjøl til den er varm, ca. 20 minutter. Kjør i en food processor og pulser til det er finhakket. La det avkjøle i kjøleskapet til det er kaldt, ca. 2 timer.
  6. 6Kok aprikoser, rosiner, honning, marmelade, kanel og vann i en tykk kjele på 2 til 3 liter over moderat varme, under