Ingefær-karrésukkerkaker
Lær hvordan du lager deilige ginger-curry sukkerkjeks med en spennende smakskombinasjon av krydder og sødme. En enkel oppskrift for alle kjekslskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 10 spiseskjeer (1 1/4 staver) kaldt usaltet smør, i terninger (140 gram)
- 2. 1 stort egg
- 3. Frøene fra 1 vaniljestang
- 4. 1 1/2 kopper pluss 1 spiseskje allsidig mel (208 gram)
- 5. 3/4 kopp melis (90 gram)
- 6. 1 1/2 teskjeer malt ingefær (3 gram)
- 7. 1 teskje mild karri (2 gram)
- 8. 1/2 teskje kosher-salt (2 gram)
- 9. Demerarasukker, til rulling
- 10. 2 store eggeplommer, pisket
- 11. Maldonsalt, til dryssing
- 12. 24 skiver krystallisert ingefær, kuttet i to på tvers
Fremgangsmåte
- 11. I en bolle i en stående kjøkkenmaskin utstyrt med visp, pisk smøret på middels lav hastighet i ca. 5 minutter, til en tykk, glatt pasta dannes. Tilsett egg og vaniljefrø, og bland til det er godt kombinert. I mellomtiden, sikt sammen mel, melis, ingefær og karri i en separat bolle; strø kosher-salt over. Med maskinen på lav hastighet, tilsett gradvis de tørre ingrediensene til smøret og bland til det akkurat er blandet. Del deigen i to deler og form hver del til lange, tynne pølser, ca. 4 cm i diameter. Brett papiret over deigen og bruk en kakespade for å stramme deigen. Bruk hendene til å jevne ut og forme deigen til en så perfekt sylinder som mulig. Sett i kjøleskapet til den er fast. Når det er tid for steking, forvarm ovnen til 175°C. Legg to bakeplater med silikonmatte eller bakepapir. Bruk begge hender til å rulle deigpølsene godt på en arbeidsflate for å jevne ut eventuelle kanter. Strø Demerarasukker på en annen bakeplate. Pakk ut deigen, og bruk en pensel til å børste overflaten med sammenvispet eggeplomme. Rull deigen i sukkeret og skjær den i skiver på ca. 0,6 cm tykk med en skarp kniv. Pensle overflaten på hver kokie med eggeplomme, dryss noen Maldonsaltflak på toppen, og trykk inn et stykke krystallisert ingefær i midten av hver kokie. Plasser kokiene med ca. 2,5 cm mellomrom på de forberedte bakeplatene, og stek i 15–16 minutter, og snu platene halvveis, til kantene begynner å bli gyldne. La dem avkjøle i 10 minutter i pannen før de flyttes over på en rist for å avkjøle helt. Oppbevar i lufttett beholder i opptil 5 dager.
- 22. I en bolle i en stående kjøkkenmaskin utstyrt med visp, pisk smøret på middels lav hastighet i ca. 5 minutter, til en tykk, glatt pasta dannes. Tilsett egg og vaniljefrø, og bland til det er godt kombinert.
- 33. I mellomtiden, sikt sammen mel, melis, ingefær og karri i en separat bolle; strø kosher-salt over. Med maskinen på lav hastighet, tilsett gradvis de tørre ingrediensene til smøret og bland til det akkurat er blandet.
- 44. Del deigen i to deler og form hver del til lange, tynne pølser, ca. 4 cm i diameter. Brett papiret over deigen og bruk en kakespade for å stramme deigen. Bruk hendene til å jevne ut og forme deigen til en så perfekt sylinder som mulig. Sett i kjøleskapet til den er fast.
- 55. Når det er tid for steking, forvarm ovnen til 175°C. Legg to bakeplater med silikonmatte eller bakepapir.
- 66. Bruk begge hender til å rulle deigpølsene godt på en arbeidsflate for å jevne ut eventuelle kanter. Strø Demerarasukker på en annen bakeplate. Pakk ut deigen, og bruk en pensel til å børste overflaten med sammenvispet eggeplomme. Rull deigen i sukkeret og skjær den i skiver på ca. 0,6 cm tykk med en skarp kniv. Pensle overflaten på hver kokie med eggeplomme, dryss noen Maldonsaltflak på toppen, og trykk inn et stykke krystallisert ingefær i midten av hver kokie.
- 77. Plasser kokiene med ca. 2,5 cm mellomrom på de forberedte bakeplatene, og stek i 15–16 minutter, og snu platene halvveis, til kantene begynner å bli gyldne. La dem avkjøle i 10 minutter i pannen før de flyttes over på en rist for å avkjøle helt. Oppbevar i lufttett beholder i opptil 5 dager.