Balsamico-glasert cipollini-løk med granateple
en enkel oppskrift på balsamic-braised cipolline onions med granateple, perfekt som forrett eller tilbehør. smakfull, søt og syrlig kombinasjon.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 pund cipolline-løk eller små kokeløk
- 2. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 3. Grovt kosher-salt
- 4. 1 ½ kopper lavsaltet kyllingkraft
- 5. ¼ kopp tørr rødvin
- 6. ¼ kopp balsamicoeddik
- 7. 1 teskje gyllenbrunt sukker
- 8. 3 spiseskjeer crème fraîche eller tykk kremfløte
- 9. ½ kopp granateplefrø eller tørkede tranebær (ca. 85 gram)
Fremgangsmåte
- 11. Blansjer løk i en stor kjele med kokende vann i 1 minutt. Sil av; avkjøl kort. Skrell og trim, og la kjernen være intakt. Varm opp olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk. Strø over kosher-salt og pepper; sautér til de er brune, ca. 12 minutter. Tilsett de neste 4 ingrediensene; kok opp. Skru ned varmen. Dekk til; la småkoke i 15 minutter. Øk varmen igjen; kok opp til løken er mør og væsken har tyknet, og rør ofte, ca. 18 minutter. FORBEREDELSER: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og avkjøl. Vend inn crème fraîche i løken (tilsett tranebær, hvis du bruker det). La det småkoke til sausen dekker løken tykt, ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Overfør til en skål; dryss over granateplefrø.
- 22. Blansjer løk i en stor kjele med kokende vann i 1 minutt. Sil av; avkjøl kort. Skrell og trim, og la kjernen være intakt.
- 33. Varm opp olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk. Strø over kosher-salt og pepper; sautér til de er brune, ca. 12 minutter. Tilsett de neste 4 ingrediensene; kok opp. Skru ned varmen. Dekk til; la småkoke i 15 minutter. Øk varmen igjen; kok opp til løken er mør og væsken har tyknet, og rør ofte, ca. 18 minutter. FORBEREDELSER: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og avkjøl.
- 44. Vend inn crème fraîche i løken (tilsett tranebær, hvis du bruker det). La det småkoke til sausen dekker løken tykt, ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Overfør til en skål; dryss over granateplefrø.