Fylte morellsopper
oppskrift på fylte morellsopper med kremet fylle, perfekt som forrett eller tapas. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 8 ferske morell-sopper
- smørsmaksatt koke-spray
- 1 spiseskje smør
- 1 spiseskje finhakket rød paprika
- 1 spiseskje tynne skiver av grønn løk, inkludert den grønne delen
- 1 (225 gram) pakke kremost, myknet
- 1 (170 gram) boks med hummerkjøtt
- 1 egg
- 2 spiseskjeer finhakket selleriblader
- 1 teskje Worcestershire-saus
- 4 dråper hot sauce, eller etter smak
- 1/2 teskje havsalt
- 1/4 kopp brødsmuler
- 1/4 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Legg sopp i en stor bolle med saltet vann. La det trekke til det er rent og mykt, i 8 timer til over natten.
- 2Sil av soppen, skyll godt, og la den tørke på et rent kjøkkenpapir.
- 3Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Spray en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form med matlagingsspray.
- 4Finhakk sopphusene. Kutt sopphattene i to på langs; plasser dem med snittflaten opp i den forvarmede formen.
- 5Smelt smør i en liten stekepanne over middels varme. Tilsett finhakkede sopphus og rød paprika, samt grønn løk; kok og rør til grønn løk er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Ta av varmen og la det avkjøle i ca. 10 minutter.
- 6Bland kremost, krabbekjøtt, egg, selleriblad, Worcestershire-saus, hot sauce og havsalt i en stor bolle. Vend inn den avkjølte løken og blandingen. Legg en liten skje med fyllet i hver sopphatt.
- 7Bland brødsmuler og parmesanost i en liten bolle. Strø over de fylte sopphattene.
- 8Stek i den forvarmede ovnen til fyllet er gyllent og sprøtt, ca. 30–35 minutter.