Fylte morellsopper

Fylte morellsopper

oppskrift på fylte morellsopper med kremet fylle, perfekt som forrett eller tapas. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 8 ferske morell-sopper
  • smørsmaksatt koke-spray
  • 1 spiseskje smør
  • 1 spiseskje finhakket rød paprika
  • 1 spiseskje tynne skiver av grønn løk, inkludert den grønne delen
  • 1 (225 gram) pakke kremost, myknet
  • 1 (170 gram) boks med hummerkjøtt
  • 1 egg
  • 2 spiseskjeer finhakket selleriblader
  • 1 teskje Worcestershire-saus
  • 4 dråper hot sauce, eller etter smak
  • 1/2 teskje havsalt
  • 1/4 kopp brødsmuler
  • 1/4 kopp revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Legg sopp i en stor bolle med saltet vann. La det trekke til det er rent og mykt, i 8 timer til over natten.
  2. 2Sil av soppen, skyll godt, og la den tørke på et rent kjøkkenpapir.
  3. 3Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Spray en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form med matlagingsspray.
  4. 4Finhakk sopphusene. Kutt sopphattene i to på langs; plasser dem med snittflaten opp i den forvarmede formen.
  5. 5Smelt smør i en liten stekepanne over middels varme. Tilsett finhakkede sopphus og rød paprika, samt grønn løk; kok og rør til grønn løk er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Ta av varmen og la det avkjøle i ca. 10 minutter.
  6. 6Bland kremost, krabbekjøtt, egg, selleriblad, Worcestershire-saus, hot sauce og havsalt i en stor bolle. Vend inn den avkjølte løken og blandingen. Legg en liten skje med fyllet i hver sopphatt.
  7. 7Bland brødsmuler og parmesanost i en liten bolle. Strø over de fylte sopphattene.
  8. 8Stek i den forvarmede ovnen til fyllet er gyllent og sprøtt, ca. 30–35 minutter.