
Dampede blåskjell med fersk mynte
Lær hvordan du lager smakfulle dampede blåskjell med frisk mynte. En enkel og rask oppskrift perfekt for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 6 dusin ferske blåskjell (littlenecks eller middlenecks, ditt valg)
- 2. 3 spiseskjeer druekjerneolje
- 3. 4 fedd hakket hvitløk
- 4. 1 stor løk, hakket
- 5. 1 kopp hvitvin
- 6. 1/4 kopp hakkede ferske persilleblader
- 7. 1/4 kopp hakkede ferske mynteblader
- 8. 2 kopper blåskjellkraft eller vann
- 9. Salt og pepper
- 10. 1/2 kopp (1 stang) smeltet smør
Fremgangsmåte
- 1Vask muslingene grundig og fjern eventuelle urenheter. De skal ikke ha noen lukt. Varm opp olje i en stor kjele på middels varme og kok hvitløk og løk til de er gjennomsiktige. Tilsett vin, persille og mynte, og la det koke i et par minutter for å blande smakene. Ha i muslingene og muslingkraften, og dekk til kjelen. La det koke i omtrent 10 minutter til muslingene åpner seg. Kast eventuelle muslinger som ikke åpner seg, og legg de åpne muslingene i serveringsskåler. Krydre saften i kjelen med salt og pepper for å lage en saus. Hell sausen og det smeltede smøret over muslingene.