Dampede blåskjell med fersk mynte

Dampede blåskjell med fersk mynte

Lær hvordan du lager smakfulle dampede blåskjell med frisk mynte. En enkel og rask oppskrift perfekt for sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 6 dusin ferske blåskjell (littlenecks eller middlenecks, ditt valg)
  • 2. 3 spiseskjeer druekjerneolje
  • 3. 4 fedd hakket hvitløk
  • 4. 1 stor løk, hakket
  • 5. 1 kopp hvitvin
  • 6. 1/4 kopp hakkede ferske persilleblader
  • 7. 1/4 kopp hakkede ferske mynteblader
  • 8. 2 kopper blåskjellkraft eller vann
  • 9. Salt og pepper
  • 10. 1/2 kopp (1 stang) smeltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1Vask muslingene grundig og fjern eventuelle urenheter. De skal ikke ha noen lukt. Varm opp olje i en stor kjele på middels varme og kok hvitløk og løk til de er gjennomsiktige. Tilsett vin, persille og mynte, og la det koke i et par minutter for å blande smakene. Ha i muslingene og muslingkraften, og dekk til kjelen. La det koke i omtrent 10 minutter til muslingene åpner seg. Kast eventuelle muslinger som ikke åpner seg, og legg de åpne muslingene i serveringsskåler. Krydre saften i kjelen med salt og pepper for å lage en saus. Hell sausen og det smeltede smøret over muslingene.