
Tabbouleh III
oppskrift på tabbouleh iii, en tradisjonell libanesisk salat med persille, bulgur og friske grønnsaker. perfekt for sommerens måltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp bulgur
- 3 tomater, frøet og hakket
- 2 agurker, skrelt og hakket
- 3 grønne løk, hakket
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 1 kopp fersk hakket persille
- 1/3 kopp fersk mynteblader
- 2 teskjeer salt
- 1/2 kopp sitronsaft
- 2/3 kopp olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Legg knust hvete i en bolle og dekk med 2 kopper kokende vann. La det trekke i 30 minutter; sil av vannet og klem ut overflødig væske.
- 2I en blandebolle, kombiner hvete, tomater, agurk, løk, hvitløk, persille, mynte, salt, sitronsaft og olivenolje. Vend godt og sett i kjøleskapet i minst 4 timer før servering. Vend igjen rett før servering.