Sunne gresskar-scones
oppskrift på sunne gresskar scones som er perfekte til frokost eller som mellommåltid. enkle å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Scones:
- 1 kopp fullkornspastrymel
- 1 kopp hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/2 teskje malt allehånde
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje malt muskatnøtt
- 1/4 teskje malt ingefær
- 1/4 teskje natron
- 5 spiseskjeer kaldt smør, i terninger
- 1/2 kopp gresskarpuré
- 1/4 kopp lett rømme
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 1 egg
- Glasur:
- 1/2 kopp melis
- 1 spiseskje gresskarpuré
- 1/4 teskje malt kanel
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 2Visp sammen mel til paideig, all-purpose-mel, bakepulver, 1/2 teskje kanel, allehånde, salt, muskatnøtt, ingefær og natron i en bolle.
- 3Skjær kaldt smør i små biter og bland det inn i melet med en kakeskreller eller to kniver til blandingen ligner små smuler.
- 4Bland 1/2 kopp gresskarpuré, rømme, hvitt sukker og egg i en separat bolle; vend det inn i melblandingen til deigen akkurat samler seg.
- 5Kjevl forsiktig ut deigen til en sirkel på en melet arbeidsflate og skjær den i vinger eller bruk høst-inspirerte kakeutstikkere.
- 6Legg sconesene på et bakepapirkledd stekebrett.
- 7Stek i den forvarmede ovnen til de er lett brune, ca. 15 minutter.
- 8Bland melis, 1 spiseskje gresskarpuré og 1/4 teskje kanel i en bolle til glasuren er glatt; smør den over de varme sconesene.