Sunne gresskar-scones

Sunne gresskar-scones

oppskrift på sunne gresskar scones som er perfekte til frokost eller som mellommåltid. enkle å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • Scones:
  • 1 kopp fullkornspastrymel
  • 1 kopp hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1/2 teskje malt allehånde
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • 1/4 teskje malt ingefær
  • 1/4 teskje natron
  • 5 spiseskjeer kaldt smør, i terninger
  • 1/2 kopp gresskarpuré
  • 1/4 kopp lett rømme
  • 1/4 kopp hvitt sukker
  • 1 egg
  • Glasur:
  • 1/2 kopp melis
  • 1 spiseskje gresskarpuré
  • 1/4 teskje malt kanel

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  2. 2Visp sammen mel til paideig, all-purpose-mel, bakepulver, 1/2 teskje kanel, allehånde, salt, muskatnøtt, ingefær og natron i en bolle.
  3. 3Skjær kaldt smør i små biter og bland det inn i melet med en kakeskreller eller to kniver til blandingen ligner små smuler.
  4. 4Bland 1/2 kopp gresskarpuré, rømme, hvitt sukker og egg i en separat bolle; vend det inn i melblandingen til deigen akkurat samler seg.
  5. 5Kjevl forsiktig ut deigen til en sirkel på en melet arbeidsflate og skjær den i vinger eller bruk høst-inspirerte kakeutstikkere.
  6. 6Legg sconesene på et bakepapirkledd stekebrett.
  7. 7Stek i den forvarmede ovnen til de er lett brune, ca. 15 minutter.
  8. 8Bland melis, 1 spiseskje gresskarpuré og 1/4 teskje kanel i en bolle til glasuren er glatt; smør den over de varme sconesene.