Blackberry French Toast

Blackberry French Toast

Lær hvordan du lager deilig blackberry french toast. Perfekt for en smakfull frokost eller brunch. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1/2 pund crusty fransk brød i skiver (ikke surdeigsbrød)
  • 10 store egg
  • 1/4 kopp sukker pluss 1 teskje til å strø over
  • 1 1/2 kopper melk
  • 1/2 pint kremfløte
  • 2 spiseskjeer smør eller margarin, smeltet
  • 1 pose (340 gram) frosne bjørnebær, tint, eller 3/4 pint ferske bjørnebær

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 300 grader F.
  2. 2Fordel brødskivene på et stekebrett og slå av ovnen. Plasser brettet i ovnen og la det stå over natten til brødet er tørt.
  3. 3Forvarm ovnen til 300 grader F.
  4. 4I en stor bolle, visp eggene og 1/4 kopp sukker til alle eggeplommene er brutt opp, og tilsett deretter melk og fløte. Legg de tørre brødbitene oppå eggeblandingen. Vent noen minutter, og press deretter resten av brødet inn i blandingen og bland lett. Plasser en liten eller middels stor ildfast form på et stekebrett dekket med aluminiumsfolie. Pensle formen med litt av det smeltede smøret.
  5. 5Ha halvparten av brødblandingen i formen for å danne et lag som dekker bunnen. Med en hullsleiv, fordel bærene jevnt over brødlaget. Strø bærene med sukker. Med hendene, dra ut resten av brødet og lag et andre lag, jevnt fordelt og trykk ned eventuelle skorper. Rør sammen den resterende eggblandingen med en slikkepott og hell den over det øverste brødlaget. Bruk en flat kakespade eller pensel til å lett påføre resten av det smeltede smøret over toppen. Stek fransk toast til den hever seg omtrent 2,5 cm på sidene, ca. 1 time. La den avkjøle i ca. 10 minutter, deretter skjær i porsjoner og server umiddelbart med pølseboller og fersk frukt.