Muslinger med hvitvin og persille
oppskrift på kamskjell med hvitvin og persille, perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- 4 sjalottløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 kvister fersk timian
- 2 laurbærblad
- 2 kopper tørr hvitvin
- 1,8 kilo blåskjell (ca. 48), vasket og børstet
- 1/2 kopp grovhakket fersk flatbladpersille
- 2 spiseskjeer crème fraîche eller rømme
Fremgangsmåte
- 1Smelt smøret i en nederlandsk ovn satt over middels varme. Tilsett sjalottløk og hvitløk; kok til de er gjennomsiktige, ca. 3 minutter. Tilsett timian, laurbærblad og vin. Kok opp blandingen over høy varme.
- 2Tilsett blåskjellene, og dekk til. Kok, rist pannen ofte, til blåskjellene åpner seg, 5 til 6 minutter. Kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg. Bruk en hullsleiv til å overføre blåskjellene til en stor bolle, og la væsken bli igjen i pannen. Strø 1/4 kopp persille over blåskjellene.
- 3Fjern og kast laurbærbladene og timianen. Sett væsken tilbake på lav varme; rør inn crème fraîche eller rømme og resten av persillen. Kok bare til det er varmt igjen, og hell det over blåskjellene. Server.