
BBQ-glaserte kyllingnuggets
Lær hvordan du lager deilige bbq-glazed chicken nuggets hjemme. En enkel oppskrift som passer til enhver anledning. Perfekt som forrett eller snacks!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp eplecidereddik
- 1 teskje hvitløkspulver
- 1 teskje løkpulver
- 2 teskjeer chilipulver
- 1/4 kopp Worcestershire-saus
- 1 kopp ketchup
- 1/4 kopp sirup (melasse)
- 1/4 kopp mørkbrunt sukker, pakket
- 1/4 kopp honning
- 2 kopper hvetemel
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje pepper
- 2 (225 gram) benfrie kyllingbryst, skåret i store nuggets-størrelser
- 1/4 kopp olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Forbered grillglazuren. Hell eplecidereddik i en liten kjele og visp inn hvitløkspulver, løkpulver og chilipulver. Kok opp og tilsett Worcestershire-saus, ketchup, sirup, mørk brunt sukker og honning. Senk varmen til middels eller middels lav og la det småkoke til det tykner.
- 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. I en plastpose blander du mel, salt og pepper, og tilsetter kyllingbitene i porsjoner for å dekke dem. Legg dem på et stekebrett (kledd med kraftig aluminiumsfolie for enkel rengjøring) og drypp over olivenolje. Stek i ca. 15 minutter, og pensle deretter hver bit med noe av glazuren og stek i ytterligere 5 til 10 minutter. Du kan påføre et andre lag med glaze de siste 5 minuttene, eller server resten av glazuren ved siden av.