Ristet mais-suppe med lime-marinerte reker

Ristet mais-suppe med lime-marinerte reker

oppskrift på røstet mais chowder med limecured reker. perfekt som forrett eller lett middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 lime
  • 450 gram babyreker, skrellet og renset
  • 2 kopper ferske maiskjerner (fra omtrent 4 øre) eller tint frossen mais (ikke bruk hermetisk mais)
  • 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 1/2 kopp hakket rå bacon
  • 1 rød løk, hakket
  • 1/2 kopp selleri, finhakket
  • 1 grønn paprika, hakket
  • 1 rød paprika, hakket
  • 6 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 2 kopper (1 pint) kremfløte
  • 6 kopper kyllingkraft
  • 225 gram røde bliss-poteter, hakket
  • 3 ss ferskpresset limesaft
  • 2 ss hakkede friske persilleblader
  • 1/4 ts cayennepepper
  • 1 bunt vårløk, hakket
  • Østerskjeks som tilbehør

Fremgangsmåte

  1. 1Press limejuice over rekene som er plassert i en bolle. Legg limebåter i bollen, rør for å dekke, dekk til og sett i kjøleskapet i opptil 1 time.
  2. 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. På et bakepapirkledd stekebrett, vend maiskorn i litt olje og rist i ovnen i ca. 5 til 10 minutter.
  3. 3Varm opp olje i en tykkbunnet panne på lav varme, og kok bacon til det er sprøtt. Tilsett løk og selleri, og kok i 5 minutter uten å la det bli brunt.
  4. 4Tilsett grønn paprika, rød paprika, hvitløk og ristet mais, og kok i ytterligere 5 minutter. Rør inn mel for å tykne, og kok i 6 til 8 minutter på lav varme.
  5. 5Tilsett fløte, kyllingkraft og poteter, og la det koke til potetene er møre, ca. 20 minutter, av og til omrøring for å unngå at noe brenner seg fast i bunnen av gryten.
  6. 6Fjern rekene fra marinaden og kast væsken. Når potetene er møre, rør inn rekene, limesaft, hakket frisk persille og cayennepepper, og kok til rekene er rosa og gjennomkokte.
  7. 7Fordel suppen i skåler og topp med vårløk. Server med østerskjeks.