
Ristet mais-suppe med lime-marinerte reker
oppskrift på røstet mais chowder med limecured reker. perfekt som forrett eller lett middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 lime
- 450 gram babyreker, skrellet og renset
- 2 kopper ferske maiskjerner (fra omtrent 4 øre) eller tint frossen mais (ikke bruk hermetisk mais)
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 1/2 kopp hakket rå bacon
- 1 rød løk, hakket
- 1/2 kopp selleri, finhakket
- 1 grønn paprika, hakket
- 1 rød paprika, hakket
- 6 hvitløksfedd, finhakket
- 1/2 kopp hvetemel
- 2 kopper (1 pint) kremfløte
- 6 kopper kyllingkraft
- 225 gram røde bliss-poteter, hakket
- 3 ss ferskpresset limesaft
- 2 ss hakkede friske persilleblader
- 1/4 ts cayennepepper
- 1 bunt vårløk, hakket
- Østerskjeks som tilbehør
Fremgangsmåte
- 1Press limejuice over rekene som er plassert i en bolle. Legg limebåter i bollen, rør for å dekke, dekk til og sett i kjøleskapet i opptil 1 time.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. På et bakepapirkledd stekebrett, vend maiskorn i litt olje og rist i ovnen i ca. 5 til 10 minutter.
- 3Varm opp olje i en tykkbunnet panne på lav varme, og kok bacon til det er sprøtt. Tilsett løk og selleri, og kok i 5 minutter uten å la det bli brunt.
- 4Tilsett grønn paprika, rød paprika, hvitløk og ristet mais, og kok i ytterligere 5 minutter. Rør inn mel for å tykne, og kok i 6 til 8 minutter på lav varme.
- 5Tilsett fløte, kyllingkraft og poteter, og la det koke til potetene er møre, ca. 20 minutter, av og til omrøring for å unngå at noe brenner seg fast i bunnen av gryten.
- 6Fjern rekene fra marinaden og kast væsken. Når potetene er møre, rør inn rekene, limesaft, hakket frisk persille og cayennepepper, og kok til rekene er rosa og gjennomkokte.
- 7Fordel suppen i skåler og topp med vårløk. Server med østerskjeks.