Grillet reker
Lær hvordan du lager deilige barbecue shrimp med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund reker
- 20 trespyd, bløtlagt i vann i 30 minutter
- 1/2 kopp soyasaus, pluss 2 spiseskjeer
- 1/4 kopp sake
- 5 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 2 sjalottløk, finhakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 (28-unse) boks hele, skrelte tomater, drenert og knust for hånd
- 1/4 kopp hoisinsaus
- 2 spiseskjeer riseddik
- 1 spiseskje rød chili paste (anbefalt: Sriracha Hot Chili Sauce)
- 1/4 kopp brunt sukker
- 1/2 teskje chilipulver
- 2 avokadoer, skrelte og skivet, til pynt
- 2 vårløk, tynnsnittet, til pynt
- Limebåter, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Trekk rekene på spyd og plasser dem i en grunn skål. Hell over ½ kopp soyasaus, sake og 2 spiseskjeer olje, og krydre med salt og pepper. Sett til side og la dem marinere mens du lager grillketsausen.
- 2Varm opp 3 spiseskjeer olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett sjalottløk og hvitløk, og kok i 1 minutt. Rør inn tomater og krydre med salt og pepper. Tilsett 2 spiseskjeer soyasaus, hoisinsaus, eddik, chilipasta, sukker og chilipulver. Kok til blandingen har tyknet, ca. 10 til 15 minutter. Bruk en stavmikser for å knuse tomatene til en chunky saus.
- 3Varm opp en grill eller en grillpanne, og grill rekespydene i ca. 3 minutter på hver side. For å servere, fordel litt grillketsaus på et stort fat og plasser de grillede rekespydene oppå. Pynt med avokado, vårløk og limebåter. Server ekstra grillketsaus ved siden av.