Grillet reker

Grillet reker

Lær hvordan du lager deilige barbecue shrimp med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster. Enkelt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund reker
  • 20 trespyd, bløtlagt i vann i 30 minutter
  • 1/2 kopp soyasaus, pluss 2 spiseskjeer
  • 1/4 kopp sake
  • 5 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 (28-unse) boks hele, skrelte tomater, drenert og knust for hånd
  • 1/4 kopp hoisinsaus
  • 2 spiseskjeer riseddik
  • 1 spiseskje rød chili paste (anbefalt: Sriracha Hot Chili Sauce)
  • 1/4 kopp brunt sukker
  • 1/2 teskje chilipulver
  • 2 avokadoer, skrelte og skivet, til pynt
  • 2 vårløk, tynnsnittet, til pynt
  • Limebåter, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Trekk rekene på spyd og plasser dem i en grunn skål. Hell over ½ kopp soyasaus, sake og 2 spiseskjeer olje, og krydre med salt og pepper. Sett til side og la dem marinere mens du lager grillketsausen.
  2. 2Varm opp 3 spiseskjeer olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett sjalottløk og hvitløk, og kok i 1 minutt. Rør inn tomater og krydre med salt og pepper. Tilsett 2 spiseskjeer soyasaus, hoisinsaus, eddik, chilipasta, sukker og chilipulver. Kok til blandingen har tyknet, ca. 10 til 15 minutter. Bruk en stavmikser for å knuse tomatene til en chunky saus.
  3. 3Varm opp en grill eller en grillpanne, og grill rekespydene i ca. 3 minutter på hver side. For å servere, fordel litt grillketsaus på et stort fat og plasser de grillede rekespydene oppå. Pynt med avokado, vårløk og limebåter. Server ekstra grillketsaus ved siden av.