
Sitron- og bringebærsorbetkake
Lær hvordan du lager en deilig lemon-raspberry sorbetkake. En enkel oppskrift perfekt for sommerfesten eller som en frisk avslutning på middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet, pluss myknet smør til formen
- 3/4 kopp finhakkede sjokoladekjeks (ca. 15 kjeks)
- 1 spiseskje sukker
- 3 pint sitronsorbet, lett myknet
- 3 pint bringebærsorbet, lett myknet
- 170 gram bittersøt sjokolade, finhakket
- 1/3 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Kutt ut en stripe av pergamentpapir som er 24 x 6 tommer. Smør innsiden av en 8-tommers springform, og dekk sidene med pergamentpapiret; papiret vil stikke opp over kanten på formen slik at du kan bygge en høy kake.
- 2Bland de knuste kjeksene, sukkeret og det smeltede smøret i en bolle til det er godt blandet. Trykk blandingen ned i bunnen av formen og opp ca. 0,5 cm langs sidene. Sett i fryseren til den er fast, ca. 15 minutter.
- 3Fordel sitronsorbeten i små porsjoner over bunnen, og jevn ut med en avstøtningsskrape; glatt ut toppen. Sett i fryseren til den er fast, ca. 45 minutter. Gjenta med bringebærsorbeten og sett i fryseren igjen til den er fast, ytterligere ca. 45 minutter.
- 4Plasser sjokoladen i en varmebestandig bolle. Varm opp fløten i en liten kjele eller i mikrobølgeovnen til den nesten når kokepunktet; hell den varme fløten over sjokoladen og la stå i 1 minutt, før du rører til det er glatt. Fjern sidene av springformen og pergamentpapiret. Fordel sjokoladeblandingen over kaken og sett i fryseren til den er stiv, ca. 10 minutter. Server umiddelbart eller dekk til og sett i fryseren i opptil 2 dager.
- 5Fotografert av Kana Okada