
Potetdekket hummerkaker
Lær hvordan du lager deilige potetdekket hummerkaker. Perfekt som forrett eller festmat, med enkel steg-for-steg guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 pund fiskekjøtt (torsk, bass eller lignende fisk)
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje malt hvit pepper
- 6 unser kremfløte
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 1 1/2 teskje Worcestershire-saus
- 1 1/2 teskje hot pepper-saus
- 1 1/2 pund hummerkjøtt, i terninger og kokt
- 6 Idaho-poteter
- 2 unser smør
- 1/2 sitron, presset
- mel til å dyppe i
- 4 unser vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 1I en foodprosessor, mos fishen med salt, pepper og fløte til en mousse. Tilsett sennep, Worcestershire-saus og Tabasco. Vend inn hummerkjøttet i moussen til det er godt blandet. Riv potetene og skyll dem i kaldt vann til vannet er klart. La dem renne av og klem ut overflødig vann. Smelt smøret og drypp det over potetene. Bland godt sammen med sitronsaft.
- 2Del hummerkjøttet i porsjoner på 85 gram for å lage åtte kaker. Rull hver porsjon til en ball. Rull hver ball enkeltvis i potetene og trykk dem flate til kaker. Vend kakene i mel. Varm opp en middels stor stekepanne til den er varm; tilsett olje. Når oljen er varm, legger du fire kaker i pannen. Senk varmen til middels og la kakene få en fin brunfarge på begge sider. La kakene renne av på kjøkkenpapir. Server varme med ovnsbakte grønnsaker.