
Erte- og purredip
Lær hvordan du lager en deilig erte- og purreløksdip. Perfekt som forrett eller tilbehør. Enkelt, raskt og smakfullt til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 purre, den treveste delen av de grønne bladene fjernet
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 450 gram frosne erter
- 1 kopp rømme
- 1 ½ teskje salt
- ½ kopp fersk flatbladpersille
- 1 sitron, saftet
- 2 spiseskjeer skivede vårløk
Fremgangsmåte
- 1Halvér, skjær i skiver, vask godt og la renne av. Varm opp oljen i en stekepanne over middels varme. Tilsett løken og kok den til den er myk, men ikke brunet, i omtrent 5 minutter. Ha i ertene og fortsett å koke til ertene er tint og har en klar grønnfarge, ca. 3 minutter. Overfør ertene og løken til en blender sammen med rømme, salt, persille og sitron. Kjør på lav hastighet til det er jevnt. Pynt med vårløk.