
Løkstrimler
Lær hvordan du lager deilige og sprø onion strings som perfekt snacks eller tilbehør til dine favorittretter. Enkel oppskrift og tips!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 store løk
- 2 kopper kulturmelk
- 2 kopper hvetemel
- 1 knapp spiseskje salt
- Masse svart pepper
- 1/4 til 1/2 spiseskje cayennepepper
- Rapsolje, til steking
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Begynn med å skrelle løken og skjære den i veldig tynne skiver, bruk en mandolin hvis du har. Skill løkskivene fra hverandre og legg dem i en grunn form, og hell over smørmelk. Trykk løkskivene ned slik at de er så mye som mulig dekket av melken, og la dem trekke på benken i minst en time. Rør gjerne litt i dem underveis hvis nødvendig.
- 3I en bolle, bland melet, saltet, svart pepper og cayennepepper, og sett til side.
- 4Hell 1 til 2 liter rapsolje i en kjele eller en stor gryte. Varm opp til 190 grader Celsius, eller til en klype mel begynner å syde når det drysses i oljen.
- 5Bruk tang til å ta en håndfull løkskiver ut av smørmelken og dypp dem umiddelbart i melblandingen. Dekk løkskivene med melblandingen, og rist av overflødig mel ved å tappe dem lett mot innsiden av bollen.
- 6Dypp løkskivene i den varme oljen. Bruk en skje til å røre litt i dem for å bryte dem opp, og følg med! De vil være ferdige til å tas opp av oljen på kort tid.
- 7Når de er gyllenbrune (dette tar bare ett eller to minutter), ta dem opp av oljen og legg dem på en tallerken dekket med tørkepapir.
- 8Gjenta med resten av løkskivene, og server umiddelbart.
- 9Pakk dem oppå en saftig grillet hamburger – helt fantastisk!