Løkstrimler

Løkstrimler

Lær hvordan du lager deilige og sprø onion strings som perfekt snacks eller tilbehør til dine favorittretter. Enkel oppskrift og tips!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 store løk
  • 2 kopper kulturmelk
  • 2 kopper hvetemel
  • 1 knapp spiseskje salt
  • Masse svart pepper
  • 1/4 til 1/2 spiseskje cayennepepper
  • Rapsolje, til steking

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Begynn med å skrelle løken og skjære den i veldig tynne skiver, bruk en mandolin hvis du har. Skill løkskivene fra hverandre og legg dem i en grunn form, og hell over smørmelk. Trykk løkskivene ned slik at de er så mye som mulig dekket av melken, og la dem trekke på benken i minst en time. Rør gjerne litt i dem underveis hvis nødvendig.
  3. 3I en bolle, bland melet, saltet, svart pepper og cayennepepper, og sett til side.
  4. 4Hell 1 til 2 liter rapsolje i en kjele eller en stor gryte. Varm opp til 190 grader Celsius, eller til en klype mel begynner å syde når det drysses i oljen.
  5. 5Bruk tang til å ta en håndfull løkskiver ut av smørmelken og dypp dem umiddelbart i melblandingen. Dekk løkskivene med melblandingen, og rist av overflødig mel ved å tappe dem lett mot innsiden av bollen.
  6. 6Dypp løkskivene i den varme oljen. Bruk en skje til å røre litt i dem for å bryte dem opp, og følg med! De vil være ferdige til å tas opp av oljen på kort tid.
  7. 7Når de er gyllenbrune (dette tar bare ett eller to minutter), ta dem opp av oljen og legg dem på en tallerken dekket med tørkepapir.
  8. 8Gjenta med resten av løkskivene, og server umiddelbart.
  9. 9Pakk dem oppå en saftig grillet hamburger – helt fantastisk!