Havregrynsmuffins

Havregrynsmuffins

Lær hvordan du lager deilige havregrynsmuffins som er perfekte til frokost eller mellommål. En enkel oppskrift med havre, som gir en sunn start på dagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
frokost

Ingredienser

  • 1/2 kopp mørkebrunt sukker
  • 1 1/2 kopper havregryn
  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 2 teskjeer natron
  • 1/2 teskje salt
  • 2 egg
  • 1 kopp kald eplesaus
  • 4 spiseskjeer vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør eller kle muffinsformene med papirformer.
  2. 2Bland sammen brunt sukker, havregryn, mel, bakepulver, natron og salt. Tilsett egg, avkjølt eplesaus og vegetabilsk olje. Bland til det er godt blandet. Fordel røren i muffinsformene. La stå i 10 minutter.
  3. 3Stek ved 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) i 15 minutter, eller til de er gyldne.
  4. 4VARIASJONER: Tilsett 1 kopp oppbløtte rosiner, med litt av rosinenes vann (ca. 2 spiseskjeer). Eller, før baking, strø en blanding av sukker og kanel over muffinsene. Eller, tilsett 1 teskje kanel eller muskatnøtt i melblandingen.