Havregrynsmuffins
Lær hvordan du lager deilige havregrynsmuffins som er perfekte til frokost eller mellommål. En enkel oppskrift med havre, som gir en sunn start på dagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
frokost
Ingredienser
- 1/2 kopp mørkebrunt sukker
- 1 1/2 kopper havregryn
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 2 teskjeer bakepulver
- 2 teskjeer natron
- 1/2 teskje salt
- 2 egg
- 1 kopp kald eplesaus
- 4 spiseskjeer vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør eller kle muffinsformene med papirformer.
- 2Bland sammen brunt sukker, havregryn, mel, bakepulver, natron og salt. Tilsett egg, avkjølt eplesaus og vegetabilsk olje. Bland til det er godt blandet. Fordel røren i muffinsformene. La stå i 10 minutter.
- 3Stek ved 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) i 15 minutter, eller til de er gyldne.
- 4VARIASJONER: Tilsett 1 kopp oppbløtte rosiner, med litt av rosinenes vann (ca. 2 spiseskjeer). Eller, før baking, strø en blanding av sukker og kanel over muffinsene. Eller, tilsett 1 teskje kanel eller muskatnøtt i melblandingen.