
Quinoa med høyt proteininnhold i muffinsform
oppskrift på quinoa high protein muffins, perfekte som frokost eller mellommåltid. en enkel og næringsrik oppskrift med høyt proteininnhold.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
frokost
Ingredienser
- 1 teskje kokosolje, eller etter behov
- 2/3 kopp lett kokosmelk
- 1/2 kopp quinoa
- 1 klype salt
- 2 spiseskjeer kokosolje (valgfritt)
- 2 spiseskjeer honning
- 5 store egg
- 1/3 kopp revet usøtet kokosnøtt (valgfritt)
- 1 teskje vaniljeekstrakt, eller etter smak
- 1/3 kopp mandler
- 1/4 kopp hakkede dadler uten stein
- 1/4 kopp chiafrø
- 1/4 kopp valnøtter
- 1/4 kopp malt linfrø
- 1 stor gulrot, grovhakket
- 1 eple, skrelt og grovhakket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en muffinsform med 1 teskje kokosolje.
- 2Kok opp kokosmelk, quinoa og en klype salt i en kjele. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til og la det småkoke til quinoaen er mør og melken er absorbert, ca. 20 til 25 minutter. Ta av varmen og avkjøl.
- 3Bland 2 spiseskjeer kokosolje og honning i en stor mikrobølgeovnsikker bolle; varm i mikrobølgeovnen til det er smeltet og jevnt, ca. 20 til 30 sekunder. Pisk inn egg, revet kokos og vaniljeekstrakt i honningblandingen til det er godt blandet. Rør den avkjølte quinoaen inn i blandingen til den er godt integrert.
- 4Ha dadler, chiafrø, valnøtter og linfrø i en food processor; puls til det er grovhakket. Rør dette inn i quinoa-deigen.
- 5Ha gulrot og eple i food processoren og puls til de er jevnt hakket; rør dette inn i quinoa-deigen. Strø en klype salt over og rør godt. Fordel deigen i muffinsformene, nesten opp til kanten.
- 6Stek i den forvarmede ovnen til toppene er gyldne og puffete, og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 12 til 15 minutter.