Bær- og mandelkake

Bær- og mandelkake

oppskrift på bær mandelkake med friske bær og mandler. enkel å lage og perfekt for sommerens kakebord eller høstfest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 2/3 kopp hvitt sukker
  • 1/2 kopp smør, romtemperert
  • 2 egg, romtempererte
  • 1 kopp rømme, romtemperert
  • 1/2 teskje mandelessens
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • 1/2 kopp mandelmel
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 teskje malt kardemomme
  • 1/2 teskje salt
  • 2 kopper blandede frosne bær
  • 2 spiseskjeer skivede mandler
  • 1 spiseskje turbinadosukker

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en kvadratisk bakeform på 23 cm (9 tommer).
  2. 2Bland sukker og smør i en stor bolle; pisk med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 til 5 minutter. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Bland inn rømme, mandelessens og vaniljeekstrakt til røren er jevn.
  3. 3Bland hvetemel, mandelmel, natron, bakepulver, kardemomme og salt i en bolle. Tilsett dette i røren; bland på lav hastighet bare til det er godt blandet.
  4. 4Fordel røren jevnt i den forberedte formen. Strø bær over. Dryss skivede mandler og turbinadosukker over bærene.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 45 til 50 minutter. Avkjøl i formen; server varm eller romtemperert.