Fabiennes glutenfrie bringebær- og mandelkake

Fabiennes glutenfrie bringebær- og mandelkake

oppskrift på en deilig glutenfri bringebær- og mandelkake fra fabienne. perfekt som dessert eller til kaffen. enkelt å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 teskje smør
  • 1/2 kopp hvitt sukker
  • 10 ferske bringebær
  • 1 (425 gram) boks mørkerøde kidneybønner
  • 1 kopp mandelmel
  • 3 egg
  • 1/2 kopp usaltet smør, smeltet
  • 1/2 teskje bringebærekstrakt
  • 1/4 teskje mandel ekstrakt
  • 3/4 kopp hvitt sukker
  • 4 teskjeer bakepulver
  • 1/2 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 23 cm rund springform med 1 teskje smør. Strø 1/2 kopp sukker rundt bunnen og sidene av formen.
  2. 2Legg bringebær i en finmasket sil over en bolle; press og skrap med en skje for å presse ut saften. Kast frø og skinn.
  3. 3Bland bringebærsaften, kidneybønner, mandelmel, egg, 1/2 kopp smeltet smør, bringebær-essens og mandel-essens i en food processor; kjør til jevn røre.
  4. 4Hell kidneybønneblandingen i en stor bolle. Bland inn 3/4 kopp sukker, bakepulver og salt til det er godt blandet. Hell i den forberedte formen.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til en kniv satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 minutter. Kjør en skarp kniv rundt kantene av kaken; la den avkjøle i formen i 10 til 15 minutter. Fjern ringen og overfør kaken til et serveringsfat.