
Fabiennes glutenfrie bringebær- og mandelkake
oppskrift på en deilig glutenfri bringebær- og mandelkake fra fabienne. perfekt som dessert eller til kaffen. enkelt å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 teskje smør
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 10 ferske bringebær
- 1 (425 gram) boks mørkerøde kidneybønner
- 1 kopp mandelmel
- 3 egg
- 1/2 kopp usaltet smør, smeltet
- 1/2 teskje bringebærekstrakt
- 1/4 teskje mandel ekstrakt
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 4 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 23 cm rund springform med 1 teskje smør. Strø 1/2 kopp sukker rundt bunnen og sidene av formen.
- 2Legg bringebær i en finmasket sil over en bolle; press og skrap med en skje for å presse ut saften. Kast frø og skinn.
- 3Bland bringebærsaften, kidneybønner, mandelmel, egg, 1/2 kopp smeltet smør, bringebær-essens og mandel-essens i en food processor; kjør til jevn røre.
- 4Hell kidneybønneblandingen i en stor bolle. Bland inn 3/4 kopp sukker, bakepulver og salt til det er godt blandet. Hell i den forberedte formen.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til en kniv satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 minutter. Kjør en skarp kniv rundt kantene av kaken; la den avkjøle i formen i 10 til 15 minutter. Fjern ringen og overfør kaken til et serveringsfat.