
Eple- og mandelris
en enkel og smakfull oppskrift med eple, mandler og ris. perfekt som en lett dessert eller sunn snack. prøv denne smakfulle retten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 1/4 kopper vann
- 1 kopp eplecider
- 1 kopp gule rosiner
- 1/4 kopp eplecidereddik
- 1 1/4 kopper jasminris
- 1 teskje hvitt sukker
- 1 teskje brunt sukker
- 1/4 teskje malt kanel
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 1 Granny Smith-apple – skrelt, kjernet og hakket
- 1 lite søtt løk, hakket
- 1 stilk selleri, hakket
- 1/4 teskje malt hvit pepper
- 1/8 teskje salt
- 1 klype malt kanel
- 1/4 kopp skoldede, skivede mandler
Fremgangsmåte
- 1Bland vann, eplecider og golden rosiner i en kjele. Kok opp; tilsett ris. Kok, rør ofte, til det meste av vannet er absorbert, ca. 17 minutter. Bland inn hvitt sukker, brunt sukker og 1/4 teskje kanel; fortsett kokingen til risen er mør, ca. 3 minutter til. Ta av varmen.
- 2Varm opp olivenolje i en stor stekepanne over middels varme. Kok og rør eple, løk og selleri i den varme oljen til de er myke, ca. 5 minutter. Krydre med hvit pepper, salt og en klype kanel. Rør inn mandler; kok til de begynner å bli brune, 3 til 5 minutter.
- 3Vend eple- og mandelblandingen inn i risen. La det stå og trekke i ca. 5 minutter, slik at smakene får satt seg.