Skinnende oransje krempai

Skinnende oransje krempai

oppskrift på en forfriskende og kremet appelsin- og krempai med et sprudlende preg, perfekt for sommerens dessertbord

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 boks (15 unse) mandarinskiver, avrent, med saften til overs
  • 1/4 kopp vann, eller etter behov
  • 1 pakke (3 unse) appelsingelé (for eksempel Jell-O®)
  • 1 kopp appelsinbrus, avkjølt
  • 1/2 kopp frossen pisket krem, tint
  • 1 (9 tommer) ferdiglaget grahamkjeksbunn

Fremgangsmåte

  1. 1Hell den reserverte mandarindrikkjuicen i en målekopp. Tilsett nok vann til å få ¾ kopp. Kok opp juiceblandingen i en kjele.
  2. 2Hell orange-smakende gelé i en liten bolle. Rør inn den kokende juiceblandingen til geléen er oppløst. Sett til avkjøling til den er litt avkjølt, ca. 10 minutter.
  3. 3Rør forsiktig inn appelsinsoda i geléen. Mål opp ½ kopp av geléen i en bolle. Visp inn pisket krem til det er jevnt. Hell i kjeksbunnen.
  4. 4Sett kjeksbunnen i kjøleskapet til toppingen er avkjølt, ca. 15 minutter. Pynt med mandarindekker på toppen av kjeksbunnen. Sett i kjøleskapet igjen, ca. 10 minutter.
  5. 5Skje resten av geléen over mandarindekkerne og sett i kjøleskapet til det er stivnet, ca. 3 timer.