Vannmelon-, sitronade- og blåbær-isbiter
Lær hvordan du lager deilige og forfriskende vannmelon-, limonade- og blåbær-ispinner hjemme. Perfekt for sommeren og enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 6
drikke
Ingredienser
- 1. 2 1/2 kopper vannmelon i 1/2-tommers terninger, uten frø (fra et 900 grams stykke)
- 2. 1/4 kopp sukker
- 3. 8 engangspapirkopper på 5 gram
- 4. 8 ispinner eller trepinner til kaffe
- 5. 1/2 kopp vann
- 6. 1/4 kopp sukker
- 7. 1/2 kopp fersk sitronjuice
- 8. 1/4 kopp appelsinjuice
- 9. 1/4 teskje vaniljeekstrakt
- 10. 2 kopper ferske blåbær (fra tre 1/2-liters beholdere)
- 11. 1 kopp vann
- 12. 5 spiseskjeer sukker
- 13. 1 teskje fersk sitronjuice
Fremgangsmåte
- 1For vannmelon-is: Blend vannmelon og sukker i en foodprocessor til det er glatt. Sil puréen over i en bolle, og press på fasthetene for å få ut så mye frukt som mulig. Plasser kopper i en lav bakepanne. Skje vannmelonpuréen i koppene, og fordel den jevnt (knapt 3 spiseskjeer i hver). Sett i fryseren til blandingen nesten er frossen, omtrent 2 timer. Dekk koppene med aluminiumsfolie, og forsegle godt i kantene. Bruk tuppen av en liten kniv til å lage et 1/4-tommers snitt i midten av hver folie. Skyv ispinnen gjennom snittet og fest den godt i vannmelonisen uten å treffe bunnen av koppen. Sett tilbake i fryseren til vannmelonisen er helt fast, omtrent 1 time til.
- 2For sitron-is: Kok opp 1/2 kopp vann og sukker i en liten tykk kjele over middels høy varme, og rør til sukkeret er oppløst. Ta av varmen. Bland inn sitronsaft, appelsinsaft og vanilje. La det avkjøle til romtemperatur. Plasser pannen med de frosne ispinnene på en arbeidsflate; brett forsiktig tilbake folien over hver kopp uten å løsne pinnen. Skje limonaden i koppene, og fordel den jevnt (knapt 3 spiseskjeer i hver). Reseal folien. Sett i fryseren til limonadelaget er helt stivnet, ca. 2 timer.
- 3For blåbær-is: Rør blåbær, 1 kopp vann og sukker i en tykk middels stor kjele over middels høy varme til sukkeret er oppløst. Kok opp til bærene er veldig myke, og rør av og til, ca. 5 minutter. Sil blandingen over i en liten bolle, og press på fasthetene for å få ut så mye frukt som mulig. Bland inn sitronsaft. La det avkjøle til romtemperatur. Plasser pannen med de frosne ispinnene på en arbeidsflate; brett forsiktig tilbake folien over hver kopp uten å løsne pinnen. Skje blåbærbl