Miniatyrkremkaker med currants

Miniatyrkremkaker med currants

Lær hvordan du lager miniature cream scones med currants – en perfekt småbakst for te- eller kaffestunden. Enkel oppskrift med steg-for-steg veiledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp kremfløte, pluss litt til pensling av sconesene
  • 2. 1 stort egg
  • 3. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 4. 3 spiseskjeer sukker, pluss litt til å strø over sconesene
  • 5. 1/2 teskje salt
  • 6. 2 1/4 kopper kakesmel (ikke selvhevende)
  • 7. 1 spiseskje dobbelvirkende bakepulver
  • 8. 1/2 teskje natron
  • 9. 3/4 stykke (6 spiseskjeer) kald usaltet smør, kuttet i biter
  • 10. 1/2 kopp tørkede currants

Fremgangsmåte

  1. 1I en bolle visp sammen 1/2 kopp av kremen, egget, vaniljen og 3 spiseskjeer av sukkeret til blandingen er godt blandet. I en annen bolle rører du sammen melet, saltet, bakepulvet og natronet, og blander inn smøret til blandingen ligner grovt mel. Rør inn currantene og kremen med en gaffel til blandingen akkurat former en klissete, men håndterbar deig. Elt deigen forsiktig på en lett melet overflate i 30 sekunder, form den til en runding med 1/2 tomms tykkelse, og bruk en 1 1/2 tomms bølget utstikker til å stikke ut sirkler. Samle opp restene, kjevle ut deigen igjen, og stikk ut flere sirkler. På et ugredd stekebrett pensler du sconesene med resten av kremen og strør dem med resten av sukkeret. Stek sconesene midt i en forvarmet ovn på 200°C i 15 til 18 minutter, eller til de er gylne.