Spansk gryte
oppskrift på en smakfull spansk gryte med deilige krydder og friske ingredienser. perfekt for en varmende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 svinekoteletter
- 1 kopp mel
- 2 spiseskjeer chilipulver
- 2 spiseskjeer spisskummenpulver
- 1 spiseskje salt
- 1 kopp olivenolje
- 6 hvitløksfedd, pluss 1 spiseskje
- 2 rødløk, hakket
- 1 oransje paprika, hakket
- 1 grønn paprika, hakket
- 1 jalapeño, hakket
- 1 tørket chili, rehydrert
- 1/2 pint drueplommer
- 1/2 glass grønne manzanilloliver, avrent
- 1/2 glass svarte oliven, avrent
- 85 gram kapers, avrent
- 2 1/2 kopper tørr hvitvin
- 2 kopper ferdigkuttede tomater
- En klype tørket timian
- Salt og pepper
- 1 blomkål, delt i buketter
- 1 spiseskje smør
- 1/2 spiseskje chiliflak
- 1 pose eggnudler
- 1 bunt vårløk
Fremgangsmåte
- 1Fjern kjøttet fra benet og skjær det i terninger på omtrent 2,5 cm. Bland melet, chilipulver, spisskummen og salt i en bolle. Vend kjøttet i det krydrede melet. Forvarm en sauskjele over høy varme. Tilsett olivenolje, kjøtt, bein og brun det godt i 10 minutter. Sil av noe av oljen, slik at det gjenstår omtrent 1/4 kopp i pannen. Tilsett 6 hvitløksfedd og kok til det nesten er brunt, ca. ett minutt. Rør inn løk og paprika. Dekk til og la det dampe i 5 minutter. Tilsett drue- og hermetiske tomater samt 2 kopper vin. La det småkoke. Tilsett oliven, kapers, salt, pepper og timian. Dekk til og la det småkoke i 45 minutter, til kjøttet er mørt.
- 2Fjern de ytterste bladene fra blomkålen. I en liten kjele som akkurat rommer grønnsaken, varm opp 1/4 kopp olivenolje over middels varme. Tilsett blomkålen og krydre med salt. Hell over 1/2 kopp vin. Dekk til og la det dampe i 5 minutter. Når vinen har fordampet, tilsett smør, 1 ss hvitløk og chiliflak. Rør om hver minutt, dekk til og la det koke til blomkålen er mør.
- 3Kok eggnudler i saltet vann. Vend dem med hakket vårløk og drypp over olivenolje. Server med gryten.