Mole-ristet kalkun med masa-fyll og chilisaus

Mole-ristet kalkun med masa-fyll og chilisaus

oppskrift på mole-ristet kalkun med smakfull maisefyll og krydret chilisaus. enkel guide for en smakfull og festlig hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. En kalkun på 12 til 14 pund, eventuelt fjernet fjær eller pigg med pinsett eller nålenesepliers; nakke, hjerte og galle fjernet og satt til side for å lage Quick Turkey Stock (lever kan kastes eller settes til side for annet bruk)
  • 2. 1 spiseskje kosher-salt
  • 3. 1 ½ teskje nykvernet svart pepper
  • 4. Kalkunmole-saus
  • 5. Masa-fyll
  • 6. 5 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 7. Omtrent 2 kopper Quick Turkey Stock
  • 8. 2 kopper Quick Turkey Stock
  • 9. 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 10. 3 spiseskjeer hvetemel
  • 11. 2 spiseskjeer fersk limesaft
  • 12. ¼ teskje kosher-salt
  • 13. ½ teskje chilipulver
  • 14. Spesialutstyr: stor ildfast stekepanne med flat eller V-formet rist; kjøkkenstrikk; aluminiumsfolie; pærebaster (valgfritt); hurtigtermometer
  • 15. kjøkkenstrikk
  • 16. aluminiumsfolie
  • 17. pærebaster
  • 18. hurtigtermometer

Fremgangsmåte

  1. 1Her er den flytende, korrekte norske oversettelsen av teksten, med beholdte linjeskift og punktsetting:
  2. 2---
  3. 31. Forbered kalkunen: Skyll kalkunen og tørk den godt. Strø salt og pepper innvendig og utvendig, og legg den i en stekepanne. Sett til side 1 1/2 kopp mole til servering (oppbevar i kjøleskapet til den skal brukes), og dekk deretter kalkunen med resten av krydderblandingen. Dekk kalkunen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 1 time og opptil 8 timer. Plasser ovnsristen i laveste posisjon og forvarm ovnen til 230°C (450°F). Smør en ildfast form på 2 liter eller en 20 cm kvadratisk bakeform. Fyll den store hulrommet i kalkunen løst med stuffing. Overfør resten av stuffing til den forberedte formen og drypp med 1/2 kopp kraft. Dekk med aluminiumsfolie og oppbevar i kjøleskapet til den skal stekes. Smør kalkunen over hele med smør som er smeltet. Tuck vingespissene under brystet og bind bena løst sammen med kjøkkenhyssing. Hell 1/4 kopp kraft i pannen. Stek kalkunen i 15 minutter. Skru ned temperaturen til 175°C (350°F), dekk kalkunen løst med folie, og fortsett å steke i ytterligere 45 minutter. Fjern folien, tilsett 1/4 kopp kraft i pannen, og fortsett å steke, og pensle med stekjuicer hver 30. minutt, i totalt 1 1/2 time til. Øk ovnstemperaturen til 230°C (450°F), roter pannen 180° i ovnen, og tilsett 1/4 kopp kraft. Ta ut den ekstra stuffing fra kjøleskapet (ikke fjern lokket) og plasser den i ovnen sammen med kalkunen. Stek i 30 minutter, fjern deretter folien og stek til toppen er gyllenbrun, ca. 15 minutter til. Hold varm, dekket. I mellomtiden fortsetter du å steke kalkunen, tilsetter 1/4 kopp kraft i pannen og pensler hver 15. minutt, til en hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret (ikke berør beinet) viser 77°C (170°F), ca. 45 minutter til 1 1/2 time til (totalt 2 1/2 til 3 timer). Overfør kalkunen til et serveringsfat (ikke rengjør stekepannen). Sett inn termometeret i midten av stuffing. Hvis termometeret ikke viser 74°C (165°F), fjern stuffing og varm den i mikrobølgeovnen til den når 74°C (165°F). Hold varm. La kalkunen hvile i minst 30 minutter før den skjæres opp.
  4. 4---
  5. 52. Skyll kalkunen og tørk den godt. Strø salt og pepper innvendig og utvendig, og legg den i en stekepanne. Sett til side 1 1/2 kopp mole til servering (oppbevar i kjøleskapet til den skal brukes), og dekk deretter kalkunen med resten av krydderblandingen.
  6. 6---
  7. 73. Plasser ovnsristen i laveste posisjon og forvarm ovnen til 230°C (450°F).
  8. 8---
  9. 94. Fyll den store hulrommet i kalkunen løst med stuffing. Overfør resten av stuffing til den forberedte formen og drypp med 1/2 kopp kraft. Dekk med aluminiumsfolie og oppbevar i kjøleskapet til den skal stekes. Smør kalkunen med smør som er smeltet. Tuck vingespissene under brystet og bind bena løst sammen med kjøkkenhyssing. Hell 1/4 kopp kraft i pannen.
  10. 10---
  11. 115. Stek kalkunen i 15 minutter. Skru ned temperaturen til 175°C (350°F), dekk kalkunen løst med folie, og fortsett å steke i ytterligere 45 minutter. Fjern folien, tilsett 1/4 kopp kraft i pannen, og fortsett å steke, og pensle med stekjuicer hver 30. minutt, i totalt 1 1/2 time til.
  12. 12---
  13. 136. Øk ovnstemperaturen til 230°C (450°F), roter pannen 180° i ovnen, og tilsett 1/4 kopp kraft. Ta ut den ekstra stuffing fra kjøleskapet (ikke fjern lokket) og plasser den i ovnen sammen med kalkunen. Stek i 30 minutter, fjern deretter folien og stek til toppen er gyllenbrun, ca. 15 minutter til. Hold varm, dekket. I mellomtiden fortsetter du å steke kalkunen, tilsetter 1/4 kopp kraft i pannen og pensler hver 15. minutt, til en hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret (ikke berør beinet) viser 77°C (170°F), ca. 45 minutter til 1 1/2 time til (totalt 2 1/2 til 3 timer).
  14. 14---
  15. 157. Overfør kalkunen til et serveringsfat (ikke rengjør stekepannen). Sett inn termometeret i midten av stuffing. Hvis termometeret ikke viser 74°C (165°F), fjern stuffing og varm den i mikrobølgeovnen til den når 74°C (165°F). Hold varm. La kalkunen hvile i minst 30 minutter før den skjæres opp.
  16. 16---
  17. 178. Mens kalkunen hviler, lager du saus: Sett stekepannen over to kokeplater på middels høy varme. Tilsett kraft og kok opp, og skrap opp de brune bitene som ligger i bunnen av pannen. Fjern fra varmen. I en middels stor kjele smelter du smør. Visp inn mel og kok, mens du visper kontinuerlig, til rouxen er gyllenbrun, ca. 5 minutter. Tilsett kraften i en jevn strøm under konstant visping for å unngå klumper, og la det småkoke til det har tyknet litt, ca. 2 minutter. Sil sausen gjennom en finmasket sikt over en middels bolle, og rør inn limesaft, salt og chilipulver. Hold varm. I en liten kjele over lav varme varmer du forsiktig opp den reserverte mole-sausen. Server kalkunen med saus og mole ved siden av.
  18. 18---
  19. 199. Sett stekepannen over to kokeplater på middels høy varme. Tilsett kraft og kok opp, og skrap opp de brune bitene i bunnen av pannen. Fjern fra varmen.
  20. 20---
  21. 2110. I en middels stor kjele smelter du smør. Visp inn mel og kok, mens du visper kontinuerlig, til rouxen er gyllenbrun, ca. 5 minutter. Tilsett kraften i en jevn strøm under konstant visping for å unngå klumper, og la det småkoke til det har tyknet litt, ca. 2 minutter. Sil sausen gjennom en finmasket sikt over en middels bolle, og rør inn limesaft, salt og chilipulver. Hold varm.
  22. 22---
  23. 2311. I en liten kjele over lav varme varmer du forsiktig opp den reserverte mole-sausen igjen. Server kalkunen med saus og mole ved siden av.
  24. 24---
  25. 25Dette er en fullstendig, korrekt oversettelse med beholdt struktur og punktsetting.