Berusede svinekoteletter
Lær hvordan du lager deilige drunken pork chops, en saftig hovedrett med unike smaker. Perfekt for en enkel middag eller festlig anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 1/2 tommers tykke midtskårne svinekoteletter
- 2. 1 spiseskje olivenolje
- 3. 1 løk, hakket
- 4. 1 1/2 teskje fennikelfrø
- 5. 2 teskje paprika
- 6. 1/2 kopp tørr hvitvin
- 7. 1/2 kopp hermetisk lavsalt kyllingbuljong
- 8. 1 teskje fersk sitronsaft
Fremgangsmåte
- 11. Krydre svinekjøttet med salt og pepper. Varm opp olje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Legg i svinekjøttet; stek til det er brunt og akkurat gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side. Overfør kjøttet til en tallerken; dekk med aluminiumsfolie for å holde det varmt. Tilsett løk og fennikelfrø i samme panne og stek til løken er myk, ca. 5 minutter. Bland inn paprika; rør i 15 sekunder. Tilsett vin, buljong og sitronsaft, og kok opp til sausen tykner litt, mens du skraper opp de brune bitene i bunnen av pannen, ca. 5 minutter. Smak til sausen med salt og pepper. Hell sausen over kotelettene og server.
- 22. Krydre svinekjøttet med salt og pepper. Varm opp olje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Legg i svinekjøttet; stek til det er brunt og akkurat gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side. Overfør kjøttet til en tallerken; dekk med aluminiumsfolie for å holde det varmt. Tilsett løk og fennikelfrø i samme panne og stek til løken er myk, ca. 5 minutter. Bland inn paprika; rør i 15 sekunder. Tilsett vin, buljong og sitronsaft, og kok opp til sausen tykner litt, mens du skraper opp de brune bitene i bunnen av pannen, ca. 5 minutter. Smak til sausen med salt og pepper. Hell sausen over kotelettene og server.