Berusede svinekoteletter

Berusede svinekoteletter

Lær hvordan du lager deilige drunken pork chops, en saftig hovedrett med unike smaker. Perfekt for en enkel middag eller festlig anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 1/2 tommers tykke midtskårne svinekoteletter
  • 2. 1 spiseskje olivenolje
  • 3. 1 løk, hakket
  • 4. 1 1/2 teskje fennikelfrø
  • 5. 2 teskje paprika
  • 6. 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 7. 1/2 kopp hermetisk lavsalt kyllingbuljong
  • 8. 1 teskje fersk sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 11. Krydre svinekjøttet med salt og pepper. Varm opp olje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Legg i svinekjøttet; stek til det er brunt og akkurat gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side. Overfør kjøttet til en tallerken; dekk med aluminiumsfolie for å holde det varmt. Tilsett løk og fennikelfrø i samme panne og stek til løken er myk, ca. 5 minutter. Bland inn paprika; rør i 15 sekunder. Tilsett vin, buljong og sitronsaft, og kok opp til sausen tykner litt, mens du skraper opp de brune bitene i bunnen av pannen, ca. 5 minutter. Smak til sausen med salt og pepper. Hell sausen over kotelettene og server.
  2. 22. Krydre svinekjøttet med salt og pepper. Varm opp olje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Legg i svinekjøttet; stek til det er brunt og akkurat gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side. Overfør kjøttet til en tallerken; dekk med aluminiumsfolie for å holde det varmt. Tilsett løk og fennikelfrø i samme panne og stek til løken er myk, ca. 5 minutter. Bland inn paprika; rør i 15 sekunder. Tilsett vin, buljong og sitronsaft, og kok opp til sausen tykner litt, mens du skraper opp de brune bitene i bunnen av pannen, ca. 5 minutter. Smak til sausen med salt og pepper. Hell sausen over kotelettene og server.