Vegetabell couscous med svarte oliven
oppskrift på vegetarisk couscous med svarte oliven, perfekt for en rask og smakfull hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp vann
- 2. 1/2 teskje salt
- 3. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 4. 2/3 kopp couscous
- 5. 1 liten løk, hakket (ca. 1/2 kopp)
- 6. 1 stor hvitløksfedd, finhakket
- 7. 1 plommetomat, uten frø og kuttet i 1/2-tommers terninger
- 8. 1/2 liten zucchini, kuttet i 1/4-tommers terninger
- 9. 3 Kalamata- eller andre saltede svarte oliven, uten stein og skåret i tynne skiver
- 10. 1 spiseskje hakket fersk flatbladet persille (vask og tørk før hakkingen)
- 11. nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. I en liten kjele kok opp vann, salt og 1 spiseskje olje, og rør inn couscous. Fjern kjelen fra varmen og la couscousen stå, dekket, i 5 minutter. Mens couscousen står, i en stekepanne, sautér løk, hvitløk, tomat og squash med salt etter smak i den gjenværende spiseskjeen olje over moderat høy varme, under omrøring, til grønnsakene er møre, 3 til 4 minutter. Rør inn oliven, persille og pepper, og fjern stekepannen fra varmen. Lett opp couscousen med en gaffel og bland den inn i grønnsakene.
- 22. I en liten kjele kok opp vann, salt og 1 spiseskje olje, og rør inn couscous. Fjern kjelen fra varmen og la couscousen stå, dekket, i 5 minutter.
- 33. Mens couscousen står, i en stekepanne, sautér løk, hvitløk, tomat og squash med salt etter smak i den gjenværende spiseskjeen olje over moderat høy varme, under omrøring, til grønnsakene er møre, 3 til 4 minutter. Rør inn oliven, persille og pepper, og fjern stekepannen fra varmen.
- 44. Lett opp couscousen med en gaffel og bland den inn i grønnsakene.