Laks Wellington

Laks Wellington

oppskrift på salmon wellington, en sofistikert hovedrett med fersk laks innpakket i butterdeig. perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund smør
  • 1 til 2 sitroner, presset
  • 2 til 3 hvitløksfedd, knust
  • 2 pakker butterdeig
  • 1 (2 til 2,5 kg) laksefilet
  • 1 middels stor boks asparges, drenert eller 1 bunt fersk asparges, kokt al dente
  • 1 middels stor boks artisjokkhjerter, drenert
  • 3 spiseskjeer kapers i lake, drenert

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smøret og press i sitronsaft, og tilsett knust hvitløk. Legg ett ark med butterdeig i en stor ildfast form.
  2. 2Plasser laksefileten (med skinnsiden ned) på butterdeigen. Pensle laksen med det smeltede smøret. Legg asparges, artisjokkhjerter og kapers oppå laksen. Dekk hele fileten og grønnsakene med et lag butterdeig, og forsegl kantene ved å klemme dem sammen.
  3. 3Stek i ovnen i 35 til 40 minutter i en forvarmet ovn på 175 grader Celsius, eller til butterdeigen er gyllenbrun. Ta ut av ovnen. Skjær i porsjoner og server umiddelbart.