Stekt kylling med estragon-smørsauce
Lær hvordan du lager saftig pan-seared kylling servert med en smakfull estragon-smørsauce. Enkel oppskrift for en deilig hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp finhakket sjalottløk (1 stor)
- 2. 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers terninger
- 3. 1/3 kopp tørr hvitvin
- 4. 900 g tynne skiver av skinn- og benfri kyllingbryst (også kalt koteletter)
- 5. 3/4 teskje salt
- 6. 3/8 teskje svart pepper
- 7. 3 spiseskjeer olivenolje
- 8. 1/4 kopp hakket fersk estragon
- 9. 1 spiseskje finhakket fersk flatbladet persille
- 10. 2 teskjeer fersk sitronsaft
Fremgangsmåte
- 11. Surr shallot i 1 spiseskje smør i en liten, tykk kjele over moderat varme, og rør av og til til den er myk, ca. 2 minutter. Tilsett vin og kok opp, og la det koke til mesteparten av væsken har fordampet, ca. 3 minutter. Sett til side. Tørk kyllingen godt og krydre den med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper over hele. Varm opp olje i en 30 cm tykk stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek kyllingen i 3 eller 4 omganger, snu den en gang, til den er gyllen og akkurat gjennomstekt, ca. 2 minutter per batch. Overfør kyllingen til et fat og hold den varm, løst dekket med folie. Sett shallott- og smørblandingen tilbake på middels lav varme og tilsett de resterende 3 spiseskjeene smør, én terning av gangen, og visp til det er innarbeidet. Ta av varmen og visp inn estragon, persille, sitronsaft, og resten av saltet og pepperet. Hell sausen over kyllingen.
- 22. Surr shallott i 1 spiseskje smør i en liten, tykk kjele over moderat varme, og rør av og til til den er myk, ca. 2 minutter. Tilsett vin og kok opp, og la det koke til mesteparten av væsken har fordampet, ca. 3 minutter. Sett til side.
- 33. Tørk kyllingen godt og krydre den med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper over hele. Varm opp olje i en 30 cm tykk stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek kyllingen i 3 eller 4 omganger, snu den en gang, til den er gyllen og akkurat gjennomstekt, ca. 2 minutter per batch. Overfør kyllingen til et fat og hold den varm, løst dekket med folie.
- 44. Sett shallott- og smørblandingen tilbake på middels lav varme og tilsett de resterende 3 spiseskjeene smør, én terning av gangen, og visp til det er innarbeidet. Ta av varmen og visp inn estragon, persille, sitronsaft, og resten av saltet og pepperet. Hell sausen over kyllingen.