Patty Melts

Patty Melts

Lær hvordan du lager deilige patty melts med denne enkle oppskriften. Perfekt til lunsj eller middag, med sprø brød og saftig kjøttfyll.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 2 mellomstore løk, tynne skiver
  • 280 gram sjampinjong, skivet
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 2 teskjeer balsamicoeddik
  • 2 spiseskjeer pluss 2 teskjeer Worcestershire-saus
  • 280 gram magert kalkunkjøtt (93 % magert)
  • 170 gram magert storfekjøtt av typen sirloin
  • 8 skiver multigrain-brød
  • 8 tynne skiver Monterey Jack- eller sveitserost (2 til 3 gram)

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 1 teskje olivenolje i en stor non-stick stekepanne på middels høy varme. Tilsett løken og kok, mens du rører, til den er myk, 2 til 3 minutter. Skyv løken til den ene siden av pannen; tilsett sopp og kok til den er brunet, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper, bland deretter sopp og løk sammen og kok til løken er gyllen, ca. 10 minutter til. Tilsett eddik og 2 spiseskjeer Worcestershire-saus. Overfør blandingen til en bolle og hold den varm.
  2. 2I mellomtiden blander du kalkun, storfekjøtt og de resterende 2 teskjeene Worcestershire-saus i en bolle. Form til 4 like store ovale burgere.
  3. 3Tørk ut pannen, tilsett 1 spiseskje olivenolje og varm opp på middels høy varme. Krydre burgerne med salt og pepper, og stek til de er brune på undersiden, ca. 4 minutter. Snu dem og stek gjennom, 1 til 2 minutter til.
  4. 4Fordel løk- og sopptilbehøret på 4 brødskiver; legg på en skive ost, en burger, en ny skive ost og en annen brødskive. Tørk ut pannen igjen; tilsett 1 spiseskje olivenolje og varm opp på middels varme. Stek sandwichene i to omganger til brødet er ristet og osten smelter, 1 til 2 minutter på hver side, og tilsett resten av oljen etter behov.
  5. 5Fotograf: Antonis Achilleos