
Patty Melts
Lær hvordan du lager deilige patty melts med denne enkle oppskriften. Perfekt til lunsj eller middag, med sprø brød og saftig kjøttfyll.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2 mellomstore løk, tynne skiver
- 280 gram sjampinjong, skivet
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 2 teskjeer balsamicoeddik
- 2 spiseskjeer pluss 2 teskjeer Worcestershire-saus
- 280 gram magert kalkunkjøtt (93 % magert)
- 170 gram magert storfekjøtt av typen sirloin
- 8 skiver multigrain-brød
- 8 tynne skiver Monterey Jack- eller sveitserost (2 til 3 gram)
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1 teskje olivenolje i en stor non-stick stekepanne på middels høy varme. Tilsett løken og kok, mens du rører, til den er myk, 2 til 3 minutter. Skyv løken til den ene siden av pannen; tilsett sopp og kok til den er brunet, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper, bland deretter sopp og løk sammen og kok til løken er gyllen, ca. 10 minutter til. Tilsett eddik og 2 spiseskjeer Worcestershire-saus. Overfør blandingen til en bolle og hold den varm.
- 2I mellomtiden blander du kalkun, storfekjøtt og de resterende 2 teskjeene Worcestershire-saus i en bolle. Form til 4 like store ovale burgere.
- 3Tørk ut pannen, tilsett 1 spiseskje olivenolje og varm opp på middels høy varme. Krydre burgerne med salt og pepper, og stek til de er brune på undersiden, ca. 4 minutter. Snu dem og stek gjennom, 1 til 2 minutter til.
- 4Fordel løk- og sopptilbehøret på 4 brødskiver; legg på en skive ost, en burger, en ny skive ost og en annen brødskive. Tørk ut pannen igjen; tilsett 1 spiseskje olivenolje og varm opp på middels varme. Stek sandwichene i to omganger til brødet er ristet og osten smelter, 1 til 2 minutter på hver side, og tilsett resten av oljen etter behov.
- 5Fotograf: Antonis Achilleos