Pasta i mandel- og hvitløksaus
oppskrift på kremet pasta i mandel hvitløksaus, perfekt for en rask og smakfull middagsrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp hele, skoldede mandler (4 ounces)
- 2. 3 hvitløksfedd, knust
- 3. 3/4 kopp vann
- 4. 450 gram cavatappi eller annen liten rørformet pasta
- 5. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 6. 3 spiseskjeer usaltet smør, delt
- 7. 1 (280 grams) pakke frosne erter
- 8. 1/2 kopp revet Parmigiano-Reggiano, pluss ekstra til servering
- 9. 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 10. 1/2 kopp basilikumblader (revet i store biter), delt
- 11. 1/3 kopp mynteblader (revet i store biter), delt
- 12. 1/3 kopp hakkede ristede mandler (2 ounces)
Fremgangsmåte
- 11. Puréér mandler og hvitløk med vann og 1/4 teskje salt i en blender til det er glatt. Kok cavatappi i en pastakjele med kokende, saltet vann (3 spiseskjeer salt for 6 liter vann) til det nesten er al dente. Sett til side 3 kopper av kokevannet og sil av pastaen.
- 2I mellomtiden, varm opp olje og 1 spiseskje smør i en tung, 12-tommers stekepanne (helst med rette sider) over middels varme til skummet legger seg. Tilsett mandelpuréen og la det småkoke, visp av og til, til det tykner, ca. 3 minutter.
- 3Tilsett 2 1/2 kopper av det reserverte kokevannet, 1/4 teskje salt og 1/2 teskje pepper, og la det småkoke, visp av og til, til det er litt tykkere, 3 til 4 minutter.
- 4Visp inn de resterende 2 spiseskjeene smør til det er smeltet.
- 5Tilsett pasta og erter og kok, rør av og til, til pastaen er al dente (sausen vil være tynn), 2 til 3 minutter.
- 6Tilsett ost og sitronsaft og rør godt sammen.
- 7Ta av varmen og rør inn halvparten av basilikum og mynte, samt salt og pepper etter smak.
- 8Server pastaen i boller, toppet med hakkede mandler, resten av urtene og ekstra ost.
- 92. Puréér mandler og hvitløk med vann og 1/4 teskje salt i en blender til det er glatt.
- 103. Kok cavatappi i en pastakjele med kokende, saltet vann (3 spiseskjeer salt for 6 liter vann) til det nesten er al dente. Sett til side 3 kopper av kokevannet og sil av pastaen.
- 114. I mellomtiden, varm opp olje og 1 spiseskje smør i en tung, 12-tommers stekepanne (helst med rette sider) over middels varme til skummet legger seg. Tilsett mandelpuréen og la det småkoke, visp av og til, til det tykner, ca. 3 minutter.
- 12Tilsett 2 1/2 kopper av det reserverte kokevannet, 1/4 teskje salt og 1/2 teskje pepper, og la det småkoke, visp av og til, til det er litt tykkere, 3 til 4 minutter.
- 13Visp inn de resterende 2 spiseskjeene smør til det er smeltet.
- 14Tilsett pasta og erter og kok, rør av og til, til pastaen er al dente (sausen vil være tynn), 2 til 3 minutter.
- 15Tilsett ost og sitronsaft og rør godt sammen.
- 16Ta av varmen og rør inn halvparten av basilikum og mynte, samt salt og pepper etter smak.
- 17Server pastaen i boller, toppet med hakkede mandler, resten av urtene og ekstra ost.