Pasta i mandel- og hvitløksaus

Pasta i mandel- og hvitløksaus

oppskrift på kremet pasta i mandel hvitløksaus, perfekt for en rask og smakfull middagsrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp hele, skoldede mandler (4 ounces)
  • 2. 3 hvitløksfedd, knust
  • 3. 3/4 kopp vann
  • 4. 450 gram cavatappi eller annen liten rørformet pasta
  • 5. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 6. 3 spiseskjeer usaltet smør, delt
  • 7. 1 (280 grams) pakke frosne erter
  • 8. 1/2 kopp revet Parmigiano-Reggiano, pluss ekstra til servering
  • 9. 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 10. 1/2 kopp basilikumblader (revet i store biter), delt
  • 11. 1/3 kopp mynteblader (revet i store biter), delt
  • 12. 1/3 kopp hakkede ristede mandler (2 ounces)

Fremgangsmåte

  1. 11. Puréér mandler og hvitløk med vann og 1/4 teskje salt i en blender til det er glatt. Kok cavatappi i en pastakjele med kokende, saltet vann (3 spiseskjeer salt for 6 liter vann) til det nesten er al dente. Sett til side 3 kopper av kokevannet og sil av pastaen.
  2. 2I mellomtiden, varm opp olje og 1 spiseskje smør i en tung, 12-tommers stekepanne (helst med rette sider) over middels varme til skummet legger seg. Tilsett mandelpuréen og la det småkoke, visp av og til, til det tykner, ca. 3 minutter.
  3. 3Tilsett 2 1/2 kopper av det reserverte kokevannet, 1/4 teskje salt og 1/2 teskje pepper, og la det småkoke, visp av og til, til det er litt tykkere, 3 til 4 minutter.
  4. 4Visp inn de resterende 2 spiseskjeene smør til det er smeltet.
  5. 5Tilsett pasta og erter og kok, rør av og til, til pastaen er al dente (sausen vil være tynn), 2 til 3 minutter.
  6. 6Tilsett ost og sitronsaft og rør godt sammen.
  7. 7Ta av varmen og rør inn halvparten av basilikum og mynte, samt salt og pepper etter smak.
  8. 8Server pastaen i boller, toppet med hakkede mandler, resten av urtene og ekstra ost.
  9. 92. Puréér mandler og hvitløk med vann og 1/4 teskje salt i en blender til det er glatt.
  10. 103. Kok cavatappi i en pastakjele med kokende, saltet vann (3 spiseskjeer salt for 6 liter vann) til det nesten er al dente. Sett til side 3 kopper av kokevannet og sil av pastaen.
  11. 114. I mellomtiden, varm opp olje og 1 spiseskje smør i en tung, 12-tommers stekepanne (helst med rette sider) over middels varme til skummet legger seg. Tilsett mandelpuréen og la det småkoke, visp av og til, til det tykner, ca. 3 minutter.
  12. 12Tilsett 2 1/2 kopper av det reserverte kokevannet, 1/4 teskje salt og 1/2 teskje pepper, og la det småkoke, visp av og til, til det er litt tykkere, 3 til 4 minutter.
  13. 13Visp inn de resterende 2 spiseskjeene smør til det er smeltet.
  14. 14Tilsett pasta og erter og kok, rør av og til, til pastaen er al dente (sausen vil være tynn), 2 til 3 minutter.
  15. 15Tilsett ost og sitronsaft og rør godt sammen.
  16. 16Ta av varmen og rør inn halvparten av basilikum og mynte, samt salt og pepper etter smak.
  17. 17Server pastaen i boller, toppet med hakkede mandler, resten av urtene og ekstra ost.