
Svinekjøtt og poteter med appelsinjuice og cola
oppskrift på en unik rett med svinekjøtt og poteter tilsatt appelsinjuice og cola. perfekt for en smakfull kveld.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund svinefilet, skåret i 1-tommers terninger
- Salt
- 2 spiseskjeer allsidig mel
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 2 store Yukon Gold-poteter, skåret i 1-tommers terninger
- 1 kopp løk, skåret i store terninger
- 2 poblano-chili, uten frø og skåret i store terninger
- 1 rød paprika, uten frø og skåret i store terninger
- 2 kopper fersk appelsinjuice
- 2 kopper cola
- Serveringsforslag: Gult ris og wiltede ferske spinatblader.
Fremgangsmåte
- 1Krydre svinekjøttet med salt etter smak, og dust det lett med mel.
- 2Varm opp oljen i en nederlandsk ovn eller en middels stor, tykkbunnet gryte over høy varme. Tilsett svinekjøttet og potetene i den varme oljen, og stek til de er gylne, ca. 4 minutter. Tilsett løk, poblano-chili og paprika. Fortsett å koke til løken er gjennomsiktig, 3 til 5 minutter. Tilsett appelsinjuice og cola. Senk varmen til lav, og la det småkoke til væsken har kokt inn til en sausaktig konsistens, 40 til 50 minutter. (Hvis sausen ikke har kokt inn i løpet av denne tiden, sil av væsken og kok den ned separat over høy varme til den tykner.)
- 3Før servering, smak til med mer salt om nødvendig. Server gryten med gult ris og ferske spinatblader som er visnet.