Vannkresse-, appelsin- og avokadosalat

Vannkresse-, appelsin- og avokadosalat

oppskrift på en frisk og smakfull vannkress, appelsin og avokadosalat, perfekt som forrett eller lett måltid om sommeren

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 store hvitløksfedd, skrelte
  • 2. 1 teskje pluss 1/4 kopp olivenolje
  • 3. 2 1/2 tommer tykke skiver av rød løk
  • 4. 1/4 kopp granateplejuice
  • 5. 1/4 kopp fersk limejuice
  • 6. 1 spiseskje granateplemelasse*
  • 7. 1 spiseskje finhakkede, frøede serranoskiver
  • 8. 3/4 teskje anis, malt i krydtermill
  • 9. 2 1/2 spiseskjeer hakket fersk koriander
  • 10. 4 store naveloransjer
  • 11. 5 kopper tynne skiver av rødkål
  • 12. 3 store bunt med vannkresse, med de tykke stilkene trimmet (ca. 10 kopper)
  • 13. 5 grønne løk, trimmet og skåret i tynne staver som fyrstikker
  • 14. 2 store avokadoer, skrelte, utkjernede og skåret i 1/2 tommers tykke skiver på langs

Fremgangsmåte

  1. 11. For dressing: Forvarm broiler. Legg hvitløksfedd på et lite bakepapirkledd stekebrett; grill til de er gylne, ca. 2 ½ minutt per side. Varm opp 1 teskje olje i en tykk liten stekepanne over middels varme. Tilsett løkskiver; kok til de er lysebrune og litt myke, ca. 7 minutter per side. Finhakk hvitløk og løk. Visp granateplejuice og de neste 4 ingrediensene i en liten bolle. Visp inn ¼ kopp olje. Bland inn løk og hvitløk. Krydre med salt og pepper. Visp inn koriander.
  2. 22. For dressing: Forvarm broiler. Legg hvitløksfedd på et lite bakepapirkledd stekebrett; grill til de er gylne, ca. 2 ½ minutt per side. Varm opp 1 teskje olje i en tykk liten stekepanne over middels varme. Tilsett løkskiver; kok til de er lysebrune og litt myke, ca. 7 minutter per side. Finhakk hvitløk og løk. Visp granateplejuice og de neste 4 ingrediensene i en liten bolle. Visp inn ¼ kopp olje. Bland inn løk og hvitløk. Krydre med salt og pepper. Visp inn koriander.
  3. 33. For salaten: Skjær av all skall og den hvite hinnet fra appelsinene. Skjær mellom membranene for å frigjøre segments. Bland kål, vannløk, grønn løk og appelsinsegments i en stor bolle. Tilsett dressingen og avokadobiter, og vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket. Overfør salaten til et stort fat og server.
  4. 44. Skjær av all skall og den hvite hinnet fra appelsinene. Skjær mellom membranene for å frigjøre segments.
  5. 55. Bland kål, vannløk, grønn løk og appelsinsegments i en stor bolle. Tilsett dressingen og avokadobiter, og vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket. Overfør salaten til et stort fat og server.
  6. 66. *En tykk granateplesirup; tilgjengelig i noen supermarkeder og Midtøsten-markeder, eller via post fra Adriana's Caravan (adrianascaravan.com).
  7. 77. *En tykk granateplesirup; tilgjengelig i noen supermarkeder og Midtøsten-markeder, eller via post fra Adriana's Caravan (adrianascaravan.com).