Vannkresse-, appelsin- og avokadosalat
oppskrift på en frisk og smakfull vannkress, appelsin og avokadosalat, perfekt som forrett eller lett måltid om sommeren
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 store hvitløksfedd, skrelte
- 2. 1 teskje pluss 1/4 kopp olivenolje
- 3. 2 1/2 tommer tykke skiver av rød løk
- 4. 1/4 kopp granateplejuice
- 5. 1/4 kopp fersk limejuice
- 6. 1 spiseskje granateplemelasse*
- 7. 1 spiseskje finhakkede, frøede serranoskiver
- 8. 3/4 teskje anis, malt i krydtermill
- 9. 2 1/2 spiseskjeer hakket fersk koriander
- 10. 4 store naveloransjer
- 11. 5 kopper tynne skiver av rødkål
- 12. 3 store bunt med vannkresse, med de tykke stilkene trimmet (ca. 10 kopper)
- 13. 5 grønne løk, trimmet og skåret i tynne staver som fyrstikker
- 14. 2 store avokadoer, skrelte, utkjernede og skåret i 1/2 tommers tykke skiver på langs
Fremgangsmåte
- 11. For dressing: Forvarm broiler. Legg hvitløksfedd på et lite bakepapirkledd stekebrett; grill til de er gylne, ca. 2 ½ minutt per side. Varm opp 1 teskje olje i en tykk liten stekepanne over middels varme. Tilsett løkskiver; kok til de er lysebrune og litt myke, ca. 7 minutter per side. Finhakk hvitløk og løk. Visp granateplejuice og de neste 4 ingrediensene i en liten bolle. Visp inn ¼ kopp olje. Bland inn løk og hvitløk. Krydre med salt og pepper. Visp inn koriander.
- 22. For dressing: Forvarm broiler. Legg hvitløksfedd på et lite bakepapirkledd stekebrett; grill til de er gylne, ca. 2 ½ minutt per side. Varm opp 1 teskje olje i en tykk liten stekepanne over middels varme. Tilsett løkskiver; kok til de er lysebrune og litt myke, ca. 7 minutter per side. Finhakk hvitløk og løk. Visp granateplejuice og de neste 4 ingrediensene i en liten bolle. Visp inn ¼ kopp olje. Bland inn løk og hvitløk. Krydre med salt og pepper. Visp inn koriander.
- 33. For salaten: Skjær av all skall og den hvite hinnet fra appelsinene. Skjær mellom membranene for å frigjøre segments. Bland kål, vannløk, grønn løk og appelsinsegments i en stor bolle. Tilsett dressingen og avokadobiter, og vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket. Overfør salaten til et stort fat og server.
- 44. Skjær av all skall og den hvite hinnet fra appelsinene. Skjær mellom membranene for å frigjøre segments.
- 55. Bland kål, vannløk, grønn løk og appelsinsegments i en stor bolle. Tilsett dressingen og avokadobiter, og vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket. Overfør salaten til et stort fat og server.
- 66. *En tykk granateplesirup; tilgjengelig i noen supermarkeder og Midtøsten-markeder, eller via post fra Adriana's Caravan (adrianascaravan.com).
- 77. *En tykk granateplesirup; tilgjengelig i noen supermarkeder og Midtøsten-markeder, eller via post fra Adriana's Caravan (adrianascaravan.com).