Fennikel-, gulrot- og machetsalat
oppskrift på en frisk og smakfull fennel, gulrot og mache salat. perfekt som forrett eller lett lunsj, enkel å lage og full av sunne ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 store gulrøtter
- 2. 1 stor fennikelfrø
- 3. 1 sitron, presset
- 4. 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 5. Salt og pepper etter smak
- 6. Baby mache (eller annen mild grønn salat)
Fremgangsmåte
- 1Bruk en skreller til å fjerne skallet fra gulrøttene og kast det. Fortsett å skrelle gulrøttene til du har en haug med lange, tynne skiver. Del fennikelen i to og fjern kjernen inni. Skjær fennelen så tynt som mulig. I en egen bolle blander du sitronsaft og extra virgin olivenolje, og krydrer med salt og pepper. Vend fennel og gulrøtter i noe av vinaigretten, og tilsett siste del av ruccola før servering.