Salat med skivede artisjokker og jordskokker, servert med grapefrukt og chicories

Salat med skivede artisjokker og jordskokker, servert med grapefrukt og chicories

oppskrift på en frisk og smakfull salat med artisjokker, sunchokes, grapefrukt og chicories. perfekt for en lett forrett eller sommermåltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1,0 dl appelsinjuice
  • 1 grapefrukt
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 1,5 dl ekstra jomfrolivenolje
  • 1 (170–200 g) jordskokk (Jerusalem artichoke), skrelt og tynne skiver
  • 4 store artisjokker, renset med stilker og hårfjær fjernet, hjertene skåret i svært tynne skiver
  • 30 g blandede chicories (frisée, radicchio, endivie), kuttet i små biter
  • 1 teskje hakket gressløk

Fremgangsmåte

  1. 1Kok ned appelsinjuicen til den blir tykk og boblete, til en sirup. Avkjøl og sett til side.
  2. 2Del grapefrukten i seksjoner ved å fjerne skallet og det hvite laget med en kniv, og deretter skjære mellom membranene. Press ut resten av grapefrukten for å få saften; sett saften til side.
  3. 3Visp sammen 1 spiseskje sitronsaft, 1 spiseskje grapefruktjuice og den reduserte appelsinjuicen. Visp inn 3 unser olje for å lage en emulsifisert vinaigrette. Juster krydderet. Bland sammen den resterende sitronsaften, 1 spiseskje grapefruktjuice og den resterende oljen for å lage en løs vinaigrette. Juster krydderet.
  4. 4Vend endivene med den emulsifiserte vinaigretten, smak til, og fordel på 4 kalde tallerkener.
  5. 5Vend grapefruktseksjonene, jordskokker, artisjokker og gressløk med den løse vinaigretten, smak til, og legg på toppen av endivene.
  6. 6Drypp tallerkenene med den resterende vinaigretten, og server.