Ragoût av perleløk, erter og artisjokker
oppskrift på en smakfull ragoût med perle løk, erter og artisjokker. perfekt som forrett eller lett vegetarisk middagsrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund perleløk
- 2. 1 spiseskje olivenolje
- 3. 5 spiseskjeer smør
- 4. 1 teskje finhakket hvitløk
- 5. 2 kopper kyllingkraft eller buljong på boks med lavt saltinnhold
- 6. 1 pakke på 10 unser frosne artisjokkhjerter, tint, avrente og delt i to på langs
- 7. 2 kopper ferske erter eller frosne, tint
Fremgangsmåte
- 11. Kok løk i en stor kjele med kokende vann i 2 minutter. Sil av og avkjøl. Skrell løkene. Forvarm ovnen til 200°C. Overfør løkene til et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje. Strø over salt og pepper. Vend godt slik at løkene blir dekket. Stek til de er møre og gylne, og rist pannen av og til for å vende løkene og få dem jevnt brune, ca. 35 minutter. Smelt 1 spiseskje smør i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk; sautér i 1 minutt. Hell i kraften; kok opp og la det koke til væsken er redusert til 1 kopp, ca. 10 minutter. Tilsett løk, artisjokker og erter; la det småkoke til løkene og ertene er sprøtt møre, ca. 4 minutter. Rør inn 4 spiseskjeer smør til det er smeltet. Smak til med salt og pepper.
- 22. Kok løk i en stor kjele med kokende vann i 2 minutter. Sil av og avkjøl. Skrell løkene.
- 33. Forvarm ovnen til 200°C. Overfør løkene til et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje. Strø over salt og pepper. Vend godt slik at løkene blir dekket. Stek til de er møre og gylne, og rist pannen av og til for å vende løkene og få dem jevnt brune, ca. 35 minutter.
- 44. Smelt 1 spiseskje smør i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk; sautér i 1 minutt. Hell i kraften; kok opp og la det koke til væsken er redusert til 1 kopp, ca. 10 minutter. Tilsett løk, artisjokker og erter; la det småkoke til løkene og ertene er sprøtt møre, ca. 4 minutter. Rør inn 4 spiseskjeer smør til det er smeltet. Smak til med salt og pepper.