Purreløk- og kastanjesuppe

Purreløk- og kastanjesuppe

oppskrift på en deilig leke- og kastanjesuppe, perfekt for høsten. enkel å lage, sunn og varmende for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 lb. ferske kastanjer
  • 2. 3 ss smør
  • 3. 1 lb. purre, skivet
  • 4. 1 lb. poteter, skrellet og skivet
  • 5. 1 kopp øl
  • 6. Storfe-buljong
  • 7. 1 1/4 kopp kremfløte
  • 8. 2 store eggeplommer
  • 9. Skiver av brød

Fremgangsmåte

  1. 11. Rens og skrell kastanjene. Smelt smøret i en kjele og sautér kastanjene, purre og poteter. Hell i ølet, la det fordampe, tilsett kraft slik at det dekker med omtrent en tomme, og la det småkoke. Sil blandingen gjennom en kjøttkvern eller sikt den, varm opp igjen og visp inn fløte og eggeplommer. Varm opp under omrøring til det tykner, men la det ikke koke. Server med brød.
  2. 22. Rens og skrell kastanjene. Smelt smøret i en kjele og sautér kastanjene, purre og poteter.
  3. 33. Hell i ølet, la det fordampe, tilsett kraft slik at det dekker med omtrent en tomme, og la det småkoke.
  4. 44. Sil blandingen gjennom en kjøttkvern eller sikt den, varm opp igjen og visp inn fløte og eggeplommer. Varm opp under omrøring til det tykner, men la det ikke koke. Server med brød.